van der Horst

Newsflash: 6H Spa: Ford GT crasht zwaar op Raidillon

Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
De Ford GT #66 gepiloteerd door Stefan Mücke is zonet zeer hard gecrasht bij het oprijden van de Raidillon. Er leek een onderdeel van de wagen te vliegen bij het aansnijden van de befaamde bocht, waarna de wagen ongecontroleerd richting de muur slipte. De bolide had eerder in de race reeds af te rekenen met turboproblemen, maar met deze crash is een finish vanzelfsprekend uit den boze. De organisatie riep meteen de safety car op de piste en het lijkt erop dat we vertrokken zijn voor een lange neutralisatie. De wedstrijdleiding stuurt de bolides over de uitloopstrook en pit exit gezien de rijlijn versperd is door de gestrande bolide.

Update 19:30

Teambaas George Howard-Chappel sprak met zijn rijder. Mücke zou OK zijn, maar klaagt over pijn aan zijn been.

Update 19:40

We hebben zonet de beelden kunnen herbekijken en het heeft er alle schijn van dat de imposante Amerikaanse bolide een klapband kreeg halfweg de Raidillon, waarna de brokstukken wegvlogen. Een crash leek bijgevolg onvermijdelijk.

Update 19:53

De organisatie bevestigde Autosport.be zonet dat Stefan Mücke in de medische antenne een check-up onderging en gezond verklaard is, op wat blauwe plekken na.

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons