van der Horst

Honda test nieuwste ontwikkelingsmodel van de Civic Type R op het circuit van Tochigi (+ Video)

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Net voor de Tokyo Motor Show 2013 heeft Honda het nieuwste ontwikkelingsmodel van de Civic Type R getoond. Locatie van dienst was het eigen testcircuit in Tochigi, Japan. De gecamoufleerde wagen wordt uitgebreid aan de tand gevoeld in het kader van een testprogramma dat in Europa en Japan wordt afgewerkt alvorens de bolide in 2015 op de markt komt.
Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
De Civic Type R wordt het eerste model op de Europese markt dat wordt aangedreven door Honda’s gloednieuwe VTEC TURBO motoren van het Earth Dreams Technology gamma. Deze direct ingespoten 2.0 4-cilinder turbomotor zal meer dan 280 pk leveren en voldoen aan de EURO 6 norm.

Tijdens een testsessie onlangs op de Nürburgring, liet Honda’s WTCC rijder Gabriele Tarquini (foto) zijn eerste indrukken optekenen: "De wagen rijdt fantastisch. Ik was werkelijk onder de indruk van de handling van de auto en de kracht en het koppel van de motor. De afstelling is bijzonder sportief en hij stuurt superstrak. Deze wagen benadert mijn racewagen heel dicht en je voelt het DNA van de Type R."



Foto's: Honda press & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Varia op dinsdag 19 november 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons