van der Horst

Nigel Melker naar Tech1 - Ocean Racing Technology stopt met GP2

Formula Renault 3.5 Series - Podium Silverstone 2012
Formula Renault 3.5 Series - Podium Silverstone 2012
Onze Noorderbuur Nigel Melker zou dit jaar wel eens één van de voornaamste concurrenten kunnen worden van Stoffel Vandoorne. De Nederlander tekende immers een contract bij het Franse Tech 1 voor het komende Formule Renault 3.5 seizoen. Melker, die in 2011 één van de frontrunners in de GP3 klasse was, stapte verleden jaar over naar de GP2, maar stelde er teleur. Een one shot in de F.R. 3.5 bij Lotus waar hij naar het podium reed, redde zijn seizoen, maar een crash in de GP2 te Spa compromitteerde het verdere verloop van zijn carrière in 2012.
Melker opteert dus voor een gans seizoen Formule Renault 3.5 bij Tech1 dat met Bianchi de vice-rijderstitel behaalde en tevens kampioen werd bij de teams. Melker zal het dit jaar onder meer moeten opnemen tegen onze landgenoot Stoffel Vandoorne die eerder al tekende bij Fortec.

Melker kwam verleden jaar zoals gemeld uit in de GP2 Series voor Ocean Racing Technology, het team van de Portugese WTCC rijder Tiago Monteiro, maar kon er geen potten breken. Deze laatste kondigde nu aan dat wegens een gebrek aan financiële middelen het team zijn activiteiten in de GP2 stopzet, nadat eerder ook al het GP3 team werd ontbonden. De vrijgekomen plaats op de GP2 startlijst zal ingenomen worden door Hilmer Motorsport.

Racing Engineering kondigde dan weer aan dat het Fabio Leimer en Julian Leal onder contract genomen heeft en is alzo het vijfde GP2 team dat zijn rijdersbezetting rond heeft voor het komende seizoen. De andere vier teams zijn DAMS (Marcus Ericsson/Stephane Richelmi), ART-Lotus (James Calado/Daniel Abt), Arden International (Johnny Cecotto Jr./Mitch Evans) en Carlin (Felipe Nasr/Jolyon Palmer.)



Foto: Florent Gooden/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op donderdag 17 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons