van der Horst

Nika Racing bevestigt Michel Nykjaer voor 2013

Michel Nykjaer - Nika Racing
Michel Nykjaer - Nika Racing
Michel Nykjær neemt dit jaar het stuur van de door het Zweedse NIKA Racing gerunde Chevrolet Cruze. Rijder en team verlengen hiermee hun succesvolle samenwerking in het Scandinavian Touring Car Championship. De Zweeds-Deense combinatie pakte vorig seizoen vijf STCC-zeges en werd derde in de eindstand.
Ook het WTCC heeft geen geheimen meer voor hem na twee volledige seizoenen in 2010 en 2011 met Sunred Engineering. In dat laatste jaar werd hij overigens vice-kampioen in de Yokohama Trophy. Afgelopen jaar kwam hij enkel in Curitiba in actie waar hij de zieke di Sabatino verving bij Bamboo Engineering.
 
"Ik ben erg opgezet opnieuw WTCC te kunnen gaan rijden, zeker met Nika Racing. Het wederzijds respect na onze samenwerking in het STCC is groot en we zijn zeker klaar voor de stap naar het WTCC. Het is weliswaar een erg competitieve serie maar we hebben alle reden om te geloven in een goed seizoen; Ik ken immers het merendeel van de omlopen en de Chevrolet Cruze was de voorbije jaren gewoon niet te kloppen."

Het zal u wellicht niet verbazen dat ook teambaas Nicklas Karlsson erg opgezet was met de voortzetting van hun partnership.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 15 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons