van der Horst

Norbert Michelisz blijft in 2014 voor Zengő Motorsport rijden

f2677a196ee829369b891283887a6135f2d5a2a3.jpg
Meteen nadat Honda bekend maakte dat het volgend seizoen opnieuw met rijders Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini in zee gaat, bevestigde ook Zengő Motrosport dat het in 2014 met Norbert Michelisz opteert voor continuïteit. Het Hongaarse team zet volgend seizoen evenwel nog altijd maar één enkele Honda Civic in die identiek zal zijn aan de wagen die Honda Racing momenteel voor en met de beide fabrieksrijders ontwikkelt. Vraag is wie volgend jaar dan wel de vierde Civic zal bemannen...
  • Hamofa Performance

Norbert Michelisz - Zengö Motorsport
Norbert Michelisz - Zengö Motorsport
2014 wordt dus het vijfde seizoen waarin Zengő Motorsport en de sympathieke Hongaar gaan samenwerken. Tesamen boekten zij reeds drie overwinningen en wonnen in 2012 ook de Yokohama Trophy voor privérijders. Hoewel Zengő een klantenteam is van Honda kon Michelisz, net zo min als Tom Coronel, nog verder in de Trophy aantreden gezien zijn inmiddels rijkgevuld WTCC-palmares. Met Tarquini is Michelisz overigens de enige rijder die aan het stuur van drie verschillende wagens wist te winnen: met SEAT in Macau 2010, met BMW op de Hungaroring in 2012 en dit jaar in Japan met Honda.

Michelisz is uiteraard blij met Zengő verder te kunnen doen. "Dankzij de ervaring die we gezamenlijk sedert 2010 opdeden en met de hulp van JAS Motorsport en Honda ben ik er van overtuigd dat het potentieel voorhanden is om in 2014 voor de topposities te strijden" aldus 'Norbi'.

Met de bevestiging dat Zengő slechts één Civic inzet, is het duidelijk dat we volgend jaar niet één maar twee Honda-klantenteams in de WTCC-paddock aan het werk zullen zien. Honda liet immers eerder al verstaan dat het met vier Civic's ten strijde trekt. Indien zoals hier eerder gemeld Mehdi Bennani de vierde Honda-rijder wordt, dan ligt het ergens voor de hand dat de Marokkaan in 2014 andermaal met het Proteam zal aantreden.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 22 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons