van der Horst

Ook Cadillac komt terug aan de start in 2013

RC Motorsport - Cadillac CTS-V
RC Motorsport - Cadillac CTS-V
Na de terugkeer van de Porsche Panamera naar de Superstars International Series volgt er nu opnieuw goed nieuws; een andere mythische merknaam zal dit jaar terug te zien zijn op de racetrack. RC Motorsport heeft immers besloten om twee Cadillac CTS-V in te zetten in de serie. De naam Cadillac was vroeger al present in de Superstars, maar het laatste jaar verscheen de wagen nog maar sporadisch aan de start. RC Motorsport hoopt nu van de 500 PK sterke krachtpatser terug een winner te maken.
  • Hamofa Performance
RC Motorsport is een gekende naam in de autosport en het Italiaanse team maakte vooral naam in de eenzitterij. Vooral in de Formule 3 behaalde RC Motorsport een mooi palmares en in de jaren negentig van vorige eeuw behaalde het team vier titels in het Italiaans kampioenschap, alvorens over te gaan naar de Formule Renault 3.5. De laatste twee jaren kwam het team in actie in de GT Sprint Series en behaalde verleden jaar met de Corvette een overwinning op het circuit van Enna Pergusa. Voor dit jaar besluit het Italiaanse team, naast het verder zetten van het GT Sprint programma om de stap te zetten naar de Superstars International Series en kiest daarbij voor een originele wagen, de Cadillac CTS-V, waarvan men twee exemplaren zal inzetten.

Roberto Del Castello en Roberto Benedetti
Roberto Del Castello en Roberto Benedetti
De wagens zullen natuurlijk een serieuze upgrade ondergaan om de competitiviteit er van op te krikken. Rijders van dienst zijn Roberto Benedetti en Roberto Del Castello, beide heren waren reeds voorheen actief voor de troepen van Alessandro Salvati. Voor de eerste race op het circuit van Monza zal er één wagen klaar zijn waarna bij de tweede manche een tweede exemplaar het team zal versterken. Later op het seizoen schakelt men dan mogelijk over op de Coupé versie van de wagen. Naast de Chevrolet Lumina en de Camaro is de Cadillac CTS-V het derde Amerikaanse model dat in de spectaculaire serie, die in juni ook het circuit van Zolder aandoet, in actie zal komen.

Foto's: Superstars International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op dinsdag 12 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons