van der Horst

24H Le Mans: Patrick Dempsey en Alessandro Del Piero mikken op 24H van Le Mans en ALMS

Patrick Dempsey
Patrick Dempsey
Uit Amerikaanse hoek kwam er vandaag verrassend nieuws uit de bus! Patrick Dempsey, een wereldberoemde acteur en al jaren actief in de motorsport, krijgt gezelschap van een nog beroemder persoon. Alessandro Del Piero zal in hoogsteigen persoon zijn lot verbinden aan het Dempsey/Del Piero Racing. Del Piero is een god in Italië en ver daarbuiten nadat hij jarenlang spits en kapitein was bij de 'Oude Dame' Juventus Turijn.
  • St. Paul
Het deed onze wekbrauwen op zijn minst fronsen: het nieuws dat de ex-Juve speler Alessandro Del Piero samen met Patrick Dempsey, beter bekend als Dokter Shephard in de drama serie Grey's Anatomy, een team gaan vormen in het Amerikaanse Le Mans Series kampioenschap. Het duo gaat tevens hard van start, het plant met twee proto's aan de start te komen in de ALMS en één auto zal de oversteek maken naar Europa voor de 24H van Le Mans. 

Del Piero speelt momenteel voetbal in Australië voor FC Sydney en is een notoir autosportliefhebber. Voor de 24H van Le Mans zal het team rekenen op de diensten van Patrick Dempsey zelf, samen met Joe Foster en Michael Avenatti. Welke auto's het team juist zal inzetten en wat de rol van Del Piero zal zijn is echter nog niet geweten.

Foto: racing intl photo



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op maandag 21 januari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons