van der Horst

Pepe Oriola ruilt SEAT Leon voor RML Chevrolet Cruze voor de nog resterende wedstrijden

Pepe Oriola
Pepe Oriola
Hoewel Pepe Oriola dit seizoen in Marrakech een eerste WTCC-zege liet noteren, besloot de Spaanse youngster zijn Tuenti Racing SEAT Leon aan de kant te zetten en de nog resterende meetings aan het stuur van een Chevrolet Cruze af te werken. De wagen zal worden gerund door Tuenti Racing, met steun van RML.

"RML deed ons een mooi voorstel om met één van hun Cruze's te rijden en we zijn daar op in gegaan" verduidelijkt Oriola de wissel. "Ik ben SEAT erg dankbaar om het me mogelijk te hebben gemaakt een professionele carrière op te bouwen, van in de Leon Supercopa tot het WTCC. Ik zou maar wat graag voor hen blijven rijden maar tot dusver hebben zij nog geen kijk op mogelijke toekomstige programma's. Ik moet evenwel aan mezelf denken en kan deze gelegenheid niet aan mij voorbij laten gaan. Het is te kort dag om nog voor Porto met de Chevrolet te gaan testen dus beperken we ons tot een shakedown ergens in Engeland".

Na afloop van de meeting in Moskou werd Oriola overigens samen met merkgenoten Marc Basseng en Nikolay Karamyshev bestraft met een tijdstraf van 30 seconden wegens een valse start in race 1. De Spanjaard verliest hierdoor zijn achtste plaats en valt terug naar P18. James Nash, Tom Chilton en Stefano D'Aste profiteren hiervan en scoren meer punten. Hieronder de aangepaste kampioenschapsstand.

Kampioenschap

1. MULLER Yvan  246p
2. TARQUINI Gabriele 133p
3. NYKJÆR Michel 127p
4. NASH James 113p
5. HUFF Rob  107p
6. MICHELISZ Norbert 90p
7. CORONEL Tom  88p
8. CHILTON Tom  87p
9. MACDOWALL Alex 73p
10.ORIOLA Pepe 67p

Foto: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 10 juni 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons