van der Horst

24H Le Mans: Pescarolo Team failliet verklaard

Pescarolo Team - Pescarolo 03
Pescarolo Team - Pescarolo 03
Het seizoen 2012 bleek voor Pescarolo een heus rampjaar, terwijl 2012 nochtans goed startte voor het Frans team. Met lichtpunten op sportief zowel als financieel vlak, leek het de troepen van Henri Pescarolo voor de wind te gaan. Zo zegevierde Pescarolo in Sebring vorig jaar nog bij de privateers, terwijl er op monetair gebied een akkoord werd bekendgemaakt met Luxury Racing. Dat succes doofde echter snel uit, want de eenzijdig aangekondigde samenwerking met Luxury Racing duurde welgeteld één wedstrijd, waardoor de nieuwe Pescarolo 03 eveneens genoopt was tot forfait.
  • LTF
Het hele verhaal kreeg een nare wending toen de bolides van Luxury werden aangeslagen; weliswaar om kort nadien terug te worden vrijgegeven. Pescarolo vond in Roald Goethe een nieuwe geldschieter op onder meer de voorwaarde dat Goethe eigenaar werd van de wagen en Stuart Hall een zitje kreeg. Door de komst van Hall, bleek er geen plaats meer voor Julien Jousse, wie op zijn beurt besloot het team voor de rechter te dagen en in de week voor de 24 uren van Le Mans beslag te laten leggen op zowel de Dome S102.5 als de Pescarolo 03. De rechter stelde Jousse in het ongelijk en uiteindelijk geraakte de Pescarolo 03 klaar voor Le Mans.

De bolide op basis van de Aston Martin AMR-One zou echter niet meer dan enkele ronden rijden, terwijl de andere wagen van het team, de Dome S102.5, niet eens geklasseerd werd. In juni vroeg het team eveneens bescherming aan tegen zijn schuldeisers, bescherming die eerder deze maand afliep. Hierdoor zal de equipe van de viervoudig Le Mans-winnaar in vereffening gaan, tenzij er in de komende weken een overnemer gevonden wordt zoals bij het vorige faillisement. In 2010 kreeg het team een curator aangewezen en uiteindelijk werd het, dankzij de tussenkomst van Jacques Nicolet en Joël Rivière welke €400.000 neertelden, gered waardoor Henri Pescarolo een nieuwe vennootschap kon oprichten en zijn acitiviteiten in 2011 terug naar buiten bracht onder de naam "Pescarolo Team".

Foto: Breugnot/Pescarolo



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 9 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons