van der Horst

Prema Powerteam met vier rijders naar nieuw Europees F3 kampioenschap

Prema Powerteam dat al twee jaar op rij de titel binnenhaalde in de F3 Euro Series met Merhi en Juncadella zal proberen om zijn prestatie te herhalen in het nieuwe European F3 Championship. Dit laatste kampioenschap werd dit jaar door de FIA opgericht met de bedoeling de Formule 3 klasse terug in de belangstelling te brengen. Om dit doel te bereiken kan Prema Powerteam met Raffaele Marciello, Lucas Auer, Alex Lynn en Eddie Cheever Jr. rekenen op vier sterke rijders.
Het FIA European F3 Championship komt dus in de plaats van de Euro Series, maar de meeste wedstrijden vinden eveneens plaats in het kader van DTM weekends.

Prema Powerteam zal het seizoen aanvangen als favoriet en kan opnieuw reken op een viertal sterke rijders. Kopman en titelfavoriet is de 18 jarige Raffaele Marciello die al voor het derde jaar op rij uitkomt voor het Italiaanse team. Vorig jaar was hij geruime tijd in strijd voor de titel in de Euro Series, maar hij moest uiteindelijk de duimen  leggen voor zijn teammaat Daniel Juncadella. Lucas Auer kwam verleden jaar uit in het Duitse Formule 3 kampioenschap voor van Amersfoort Racing en werd er vice-kampioen met twee overwinningen. Het neefje van Gerhard Berger hoopt minstens even goed te presteren op Europees niveau. Alex Lynn komt dan weer uit het Britse F3 kampioenschap waar hij vierde eindigde met een wagen van Fortec Motorsports. De laatste rijder is Eddie Cheever Jr., die verleden jaar ook al uitkwam voor het Prema Powerteam, maar dan in het Italiaanse kampioenschap.    



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 23 januari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons