van der Horst

Proteam Racing en Mehdi Bennani gaan voor een derde seizoen

Mehdi Bennani - BMW 320 TC
Mehdi Bennani - BMW 320 TC
Het Italiaanse Proteam Racing en Mehdi Bennani bevestigden donderdag dat ze hun samenwerking in het WTCC in 2013 verderzetten. De 29-jarige Marokkaan uit Fez verbindt hiermee voor het derde seizoen op rij zijn lot aan het team uit het Italiaanse Arezzo en mag als een vaste WTCC-waarde worden aanzien. In 2012 stuurde de in eigen land erg populaire Bennani, gesproten uit een racende vader én moeder, de blauw-witte BMW 320 TC naar een tiende plaats algemeen. Hoogtepunt afgelopen jaar was diens derde plaats op de Hungaroring achter local hero Norbert Michelisz en Alain Menu, maar ook in de tweede Shanghai-race waarin hij zesde eindigde in de kopgroep, deed hij het prima.
  • LTF
Mehdi Bennani - BMW 320 TC
Mehdi Bennani - BMW 320 TC
Teambaas Valmiro Presenzini stelde "Erg tevreden te zijn met de verlengde samenwerking. Dankzij de ervaring die hij tot dusver in het WTCC opdeed heeft Mehdi flink wat vooruitgang geboekt. Getuige diens resultaten afgelopen jaar. Ik heb vertrouwen in zijn kunnen en zie hem in 2013 meestrijden voor een plaats in de top 5".

Ook Bennani toonde zich een tevreden man en dankte zijn partners voor het vertrouwen. "Ik hoop dat onze samenwerking tot grootse resultaten leidt en ik wil in ieder geval nog beter doen dan mijn tiende stek".

Proteam BMW
Proteam BMW
Oud F.3.5 en F3000-rijder Mehdi Bennani debuteerde in 2009 in het WTCC voor eigen volk in Marrakech met een SEAT Leon 2.0 TFSI van Exagon Engineering. In 2010 ging hij voor Wiechers-Sport rijden met een BMW 320si; hij eindigde toen twintigste algemeen en vijfde in de stand voor privé-rijders.

In 2011 klopte hij aan bij Proteam BMW met wie hij zestiende algemeen finishte en zevende privé-rijder.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 17 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons