van der Horst

Race in Argentijnse Termas de Rio Hondo vervangt Braziliaanse Curitiba-manche

Kampioenschapspromotor Marcello Lotti knutselt nog steeds aan de WTCC-kalender
Kampioenschapspromotor Marcello Lotti knutselt nog steeds aan de WTCC-kalender
De soap rond het al dan niet organiseren van een WTCC-manche in het Braziliaanse Curitiba kende vandaag mogelijk een laatste wending met de aankondiging dat de Braziliaanse afspraak dan toch weer van de kalender wordt gehaald. Dat was eerder al eens gebeurd maar de meeting werd naderhand weer opgevist en zou normaliter op 28 juli worden verreden. Tijdens een persconferentie in het Argentijnse Buenos Aires werd vandaag gemeld dat Curitiba vervangen wordt door een manche op de zeer recent vernieuwde en door de Italiaan Jarno Zaffelli getekende Autodromo Termas de Rio Hondo. Het betreft een driejarige overeenkomst tussen het Argentijnse Ministerie voor Toerisme en Eurosport.
  • Dreamdrive
"Logistieke redenen hebben ons tot deze wijziging bewogen" wist WTCC-promotor Marcello Lotti de plaatselijke pers te vertellen. "We onderhouden evenwel goede contacten met de Braziliaanse autoriteiten en het is de bedoeling beide manches op de kalender voor 2014 op te nemen" aldus Lotti die reeds jaren ijvert voor een Argentijnse WTCC-manche.

De omloop in het Noord-Westen van Argentinië werd deze maand nog bezocht door de FIM met het oog op de organisatie van een MotoGP-manche in 2014 aldaar.

In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de WTCC Kalender voor 2013 aantreffen.
Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 4 juni 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons