van der Horst

Radical stelt twee nieuwe racebolides voor

Radical SR3 RSX
Radical SR3 RSX
In Barcelona stelde Radical Sportscars twee nieuwe wagentypes voor; de Radical SR3 RSX en de Radical SR8 RSX. Terwijl de Radical SR3 RSX er tentoongesteld stond en iedereen kon genieten van de nieuwe look van de wagen, werden ook de eerste beelden van de nog extremere Radical SR8 RSX verspreid. Die laatste bolide zal begin volgend jaar zijn opwachting maken.
  • St. Paul
Radical SR3 RSX
Radical SR3 RSX
Technisch directeur Phil Abbott en Sir Chris Hoy stelden in Spanje de nieuwe Radical
SR3 RSX voor. Het open prototype is een evolutie van de SR3 en is voorzien van een hertekende carrosserie die licht afwijkt van het gekende design en meteen opvalt door de nieuwe LED verlichting en de nieuwe diffuser. De wagen is voorzien van een 210 pk sterke 1,5 liter 4 cilinder Suzuki motor waarmee hij net geen 250 km/u haalt.

Radical SR8 RSX
Radical SR8 RSX
Nog verrassender is de nieuwe Radical SR8 RSX, op een nieuw buizenframe rust een nog extremer uitgewerkt koetswerk. De wagen, die 861 kilo weegt, is natuurlijk uitgerust met een 3,0 liter V8 motor, maar de nieuwe variant van de RP-V8 krachtbron levert meer power dan de huidige versie die in de SR8 is ingebouwd.

Foto's: Radical Sportscars



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 4 november 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons