van der Horst

Rally: Belgen scoren in buitenland

Grégoire Munster
Grégoire Munster
Met onder meer de Rally van Estland, de Bohemia, de Rally van Luxemburg en de GTC Rally was het een druk rallyweekend. In die laatste twee lieten ook enkele Belgen zich opmerken.
  • De Swert Opticiens
In de GTC haalde Bob de Jong het voor Jasper van den heuvel en Ronald Leemans. Melissa Debackere kwam 45 seconden te kort voor het podium. De West-Vlaamse opende goed maar moest al snel beginnen aan een inhaalrace want tijdens de tweede doortocht van de iconische proef Achtmaal - De Hel reed ze lek en verloor vier proeven. Ze rukte snel terug op naar plaats vier maar dichter komen lukte niet meer. Tijdens de laatste vier proeven ging ze nog drie keer aan de haal met de beste tijd. 

De GTC vormde ook het decor voor de vijfde M-Cup manche die overheerst werd door Gunther Monnens die zelfs zesde algemeen werd. Lorenzo Vandenheede en Philip Lommers mochten mee het podium op. Franky Boulat deed een mindere zaak en tikte pas als vijfde aan.

Ook in Luxemburg stond er een stevig pakket Belgen aan de start, aangevoerd door Grégoire Munster. De jonge Belg toonde zich weer en eindigde knap zevende algemeen. Binnen twee weken wacht een zwaardere opdracht want dan neemt hij deel aan de Rally van Finland, met een Skoda Fabia R5. Marijan Griebel won de wedstrijd, voor Ronny Foxius en Patrick Gengler.

Foto:  Timothy David



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 14 juli 2019.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons