van der Horst

Rallye Lyon-Charbonnières: Kevin Demaerschalk aan de start

De vertegenwoordiger van het RACB National Team start volgende weekend in de openingswedstrijd van de Franse Citroën Racing Trophy. Aan het stuur van een DS3 R3 is Kevin Demaerschalk vast van plan om in de Rallye Lyon-Charbonnières een goed figuur te slaan.
Kevin Demaerschalk heeft honger… “Ik heb geen rally meer gereden sinds de Var vorig jaar november. Ik kan haast niet meer wachten om opnieuw mijn helm op te zetten en achter het stuur van de Citroën DS3 R3 in de kleuren van het RACB National Team te kruipen”, vertelt de jonge Belg.
Zijn wedstrijdhonger zal al op donderdag – deels – gestild worden, tijdens de shakedown voor de ‘Charbo’.

“Eigenlijk is dat een klimkoers die weinig representatief is voor het parcours van volgend weekend, maar die test tegen de klok zal me alvast helpen opnieuw te wennen aan het rijgedrag van mijn voortrekker.”

Het parcours van de Rallye Lyon-Charbonnières leerde Demaerschalk in het begin van de week kennen. “Het is de enige wedstrijd van mijn Franse programma die ik vorig jaar niet reed”, stelt hij. “En dat is niet de enige nieuwigheid, want hier beginnen Renaud Jamoul en ik aan onze samenwerking.”

Kwestie van niet onvoorbereid de delicate taak van het nota nemen aan te vangen heeft het duo vooraleer richting Lyon te trekken ook wat in eigen land geoefend. “Het parcours is heel snel”, moet Demaerschalk vaststellen. “De wegen van de chronoritten zijn breder dan in de Var. Gelukkig kunnen we ook rekenen op een hoog gripniveau.”

De weersomstandigheden dreigen echter roet in het eten te gooien. “Voor volgend weekend wordt regen verwacht. We zullen dus dubbel moeten opletten voor die beruchte zwarte plekken die het Franse asfalt zo spekglad kunnen maken.”

Dat wijzigt echter niets aan de ambities van de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Ik ben er mij terdege van bewust dat de concurrentie niet min zal zijn. Zelfs Cédric Robert, toch een vaste waarde bij onze zuiderburen, komt nu uit in de Citroën Racing Trophy. Hij beschikt over heel wat ervaring en is bovendien ook thuisrijder. De etappe van vrijdag, met vijf chronoritten, zal een goede opwarmer zijn. Zaterdag wil ik dan het tempo verhogen. Ik hoop dat ik met die tactiek op het podium kan finishen.”

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Internationaal op vrijdag 19 april 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons