van der Horst

Lamborghini engageert zich officieel in GT3 met steun Reiter

Lamborghini Gallardo GT3 FL2
Lamborghini Gallardo GT3 FL2
Het succesvolle Reiter Engineering gaat nauwer samenwerken met Lamborghini, dat maakte de Italiaanse constructeur zelf bekend. Het team van Hans Reiter bouwt al jaren Lamborghini GT wagens, maar voor komend seizoen zal het Duitse team officieel de handen in elkaar slaan met de stier uit Sant'Agata Bolognese. Beide partijen sloten een overeenkomst voor vijf jaren waarbij er nauwer zal worden samengewerkt. Voor 2013 en 2014 wordt er met de hulp van het Lamborghini's R&D motorsport afdeling meteen al een nieuwe Lamborghini Gallardo GT3 FL2 op de markt gebracht. Met het officiële engagement van Lamborghini naast dat van Bentley, Audi en Porsche, is de V.A.G. groep nu met maar liefst vier van zijn merken actief in de GT3-klasse.
Hans Reiter
Hans Reiter
De troepen van Hans Reiter lijken hiermee beloond te worden voor hun jarenlange getrouwheid aan het merk en hun vele successen in zowel GT1 als GT3. Deze aankondiging bevestigt daarenboven nog maar eens dat constructeurs al maar dichter betrokken raken bij het GT3-concept, daar waar het vroeger voornamelijk kleinere preparateurs waren die de wagens bouwden en aan de man brachten. Met deze aankondiging maakte het Italiaanse merk ook bekend dat het zijn competitieafdeling ‘Lamborghini Squadra Corse’ zal uitbreiden om ook het GT3-programma te kunnen huisvesten.
 
De op de nieuwe Gallardo MY13 gebaseerde bolide zal vooral worden ontwikkeld met het oog op uithoudingsraces en laat zich dan ook kenmerken door een lager brandstofverbruik, betere koeling van de motor, lager gewicht (-25kg) en meer duurzame remmen. Verder valt de wagen op door een aangepaste aero kit met een nieuwe splitter en een op de Super Trofeo gebasseerde diffusor. De Lamborghini Gallardo GT3 FL2 zal over de toonbank gaan voor een luttele 320.000 euro en verder maakte men zich sterk dat de running cost van deze GT3 relatief laag zal liggen (9 tot 12 € per kilometer). De eerste exemplaren zullen begin maart net voor de start van het seizoen geleverd worden aan teams die de wagen zullen inzetten in ondermeer de Blancpain Endurance Series, de Asian Le Mans Series (AsLMS) en het Italiaanse GT3 kampioenschap.
 
Foto's: Lamborghini & Markus Berns/SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op dinsdag 29 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons