van der Horst

Richie Stanaway keert terug naar het circuit via Porsche Supercup

Dams - Porsche 991 GT3 Cup
Dams - Porsche 991 GT3 Cup
Richie Stanaway was verleden jaar nog een van de grootste eenzitter beloften, de Nieuw-Zeelander won met overmacht het Duitse F3 kampioenschap in 2011 en was bezig aan zijn eerste seizoen bij Lotus in de Formule Renault 3.5 toen een zwaar ongeluk op het circuit van Spa het zijn opgang abrupt beëindigde. De wagen van Stanaway steeg op en kwam na een zweefvlucht zwaar op de grond terecht waarbij de rijder zijn rug brak. Na maanden op de bank te hebben gezeten maakt de Nieuw-Zeelander zijn terugkeer naar het circuit, niet meer in fomulewagens maar in de Porsche Supercup waar hij zal uitkomen voor DAMS dat dit jaar debuteert in deze serie.
Stanaway keek aan tegen een maandenlange revalidatie maarr is nu eindelijk klaar om terug te keren naar het circuit. Voorlopig geen formulewagens meer voor de Nieuw-Zeelander,  snelle GT wagens genieten nu zijn voorkeur. Stanaway werd onlangs nog uitgenodigd door Aston Martin om een Vantage GTE te testen en maakt mogelijk deel uit van het rijdersteam op de vijfde officiële Aston Martin Vantage tijdens de 24 uren van Le Mans. Maar de hoofdmoot van zijn programma bestaat dit jaar uit een deelname aan de Porsche Supercup met een wagen van het Franse DAMS.

DAMS maakte de laatste jaren furore in de Formulewagen klasses en won verleden jaar de GP2 titel terwijl het ook terugkeerde in het Formule Renault 3.5 kampioenschap. Het franse team breidt zij activiteiten nu nog verder uit naar het GT racen met een deelname aan de spectaculaire Porsche Supercup die verreden wordt in het voorprogramma van de Europese Grote Prijzen, alsook bij die van Abu Dhabi. DAMS ziet deze deelname aan de Porsche Supercup als een eerste stap naar een verdere uitbreiding van het team naar de GT-racerij. Het team was vroeger al actief bij de GT’s toen het in de jaren negentig van vorige eeuw een Panoz Esperante GTR-1 inzette in het FIA GT kampioenschap. Het team stond ook in voor het runnen van de Cadillac LMP wagens bij de 24 uren van Le Mans in 2000 en 2001.

Voor zijn debuut met twee wagens in de Porsche Supercup koos DAMS als rijders dus voor Richard Stanaway en de Deen Michael Christensen. Deze laatste heeft al ervaring met het besturen van een cup Porsche want hij nam verleden jaar deel aan de Duitse Porsche Cup en won er een race.  

Foto: Dams




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 18 maart 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons