van der Horst

RML bevestigt WTCC-programma en onthult nieuwe Cruze

RML's nieuwe WTCC-wapen voor 2014
RML's nieuwe WTCC-wapen voor 2014
RML bevestigde vandaag dat het, zoals verwacht, een aantal Chevrolet's Cruze bouwt die beantwoorden aan het nieuwe FIA WTCC-reglement voor 2014. Hoeveel wagens het team van Ray Mallock precies gaat bouwen werd evenwel niet gepreciseerd. Vast staat - en ook dat is niet nieuw - dat RML geen eigen auto's gaat runnen maar dit overlaat aan hun klantenteams. RML zal de niet nader genoemde teams wel ten dele technisch bijstaan.
098d742d3db232ff34c2c2d24ea5f2ead9383ba6.jpg
“Ik ben blij dat we dit project nu ook officieel kunnen bevestigen en dat RML een aantal extra wagens, gerund door klantenteams, voor de WTCC-grid anno 2014 zal aanleveren" wist RML CEO Ray Mallock te vertellen.  "Voor RML heeft dit opzet een belangrijke strategische betekenis aangezien we hiermee ons engagement voor het WTCC op lange termijn herbevestigen. Om de  nieuwe regelgeving ten volle te kunnen benutten werd voor het ontwerp van de wagen vertrokken van een blanco blad. De nieuwe bolide zal beduidend performanter zijn dan de bestaande Chevrolet Cruze, met flinke winst op aerodynamisch vlak, een gereduceerd gewicht en een 20% krachtiger motor. De wagen oogt erg mooi en staat zondermeer voor een nieuwe generatie toerwagens. Met Citroën, Honda en Lada als rivalen zijn we er ons terdege van bewust dat er ons nog flink wat uitdagingen wachten indien we onze klanten ook volgend jaar vooraan willen zien meestrijden."

Afgezien van een foto van de nieuwe RML-versie  die onmiskenbaar een doorontwikkeling van de huidige Chevrolet Cruze is, valt er dus weinig nieuws te sprokkelen. Tot dusver hebben enkel Tom Chilton - die afgelopen seizoen reeds voor rekening van RML reed - en  Fransman Hugo Valente (Campos) bevestigd volgend jaar met de nieuwe RML-bolide aan de start van het nieuwe seizoen te zullen verschijnen.

Foto's: FIA WTCC en Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 2 december 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons