van der Horst

Road America: Twee keer top vijf in klasse voor Jan Heylen

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
De Fanatec GT World Challenge America kwam terug op gang in Road America, alleen wel met wat wijzigingen voor Jan Heylen. Normaliter rijdt de Gelenaar samen met schoonvader Charlie Luck in de Wright Motorsports Porsche, alleen komt de Amerikaan niet meer in actie dit seizoen wegens een blessure aan zijn nier. Hierdoor heeft het team Madison Snow opgeroepen om met Heylen de rest van het kampioenschap af te werken, waardoor zij prompt in de Pro-klasse gezet worden. Beiden mochten uiteindelijk niet klagen over hun nieuwe samenwerking met tweemaal een vijfde plaats in de klasse.
  • De Swert Opticiens
De eerste race van het nieuwbakken duo verliep alleszins zonder te veel problemen. Snow bracht de wagen binnen in perfecte staat, waardoor Heylen de kans kreeg om te jagen op de voorliggende wagens. Maar verder dan een zevende plek algemeen en een vijfde in klasse kwam onze landgenoot niet. De tweede wedstrijd werd meer één van schade beperken. Heylen moest vanuit de achterste gelederen vertrekken, maar ver geraakte hij en Snow niet. Een elfde plek werd uiteindelijk hun uitslag, met wederom een vijfde stek in de klasse.

Alessandro Balzan en Manny Franco
Alessandro Balzan en Manny Franco
Maar gedurende het weekend zag men een dominantie van Conquest Racing. Alessandro Balzan en Manny Franco behaalden al eerst de pole op zaterdag, die zij ook omzetten naar winst. Dit was overigens de allereerste overwinning van de Ferrari 296 GT3 op Amerikaanse bodem. Chandler Hull en Bill Auberlen eindigden als tweede in Bimmerworld BMW, terwijl George Kurtz en Colin Braun de derde plek claimden in de Crowdstrike by Riley Mercedes en tevens de winst in Pro-Am behaalden. Deze laatsten mochten op zondag vanaf pole starten, maar anderhalf uur later was het weer de Ferrari van Franco en Balzan die met de winst ging lopen. Ditmaal voor de RS1 Porsche van Stevan McAleer en Eric Filgueiras, terwijl de ST Racing BMW van Samantha Tan en Neil Verhagen het laagste podiumtrapje innam en ook won in de Pro-Am klasse.

Foto's: Fanatec GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 21 augustus 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons