van der Horst

Rolls Royce Sweptail: Een Phantom-coupé van meer dan elf miljoen (+ Foto's)

Rolls Royce Sweptail
Rolls Royce Sweptail
Hoewel de Rolls Royce Phantom ondertussen uit productie is genomen, heeft de roemruchte BMW-dochter toch nog een nakomertje klaar: de Rolls Royce Sweptail. De bolide, speciaal gemaakt voor één klant, werd voorgesteld op de Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Comomeer in Noord-Italië. Een verkoopprijs werd niet bekendgemaakt, maar er gaan geruchten dat er een slordige 11 miljoen euro voor neergeteld werd.
  • 24 Hours of Zolder
Rolls Royce Sweptail
Rolls Royce Sweptail
Wat is de Rolls Royce Sweptail net? Een moderne bolide met lijnen geïnspireerd op enerzijds jachten en anderzijds bolides uit de periode tussen WO I en WO II. Op vraag van de klant werd een tweezitter ontworpen die een gigantisch glazen panoramisch dak heeft en op de snuit een al even indrukwekkende aluminium grille. Van af de zijkant gezien, lijken de contouren van de wagen geen hoeken of eindes te kennen (vandaar de naam Sweptail), terwijl het interieur baadt in luxe en er in het vooronder een 6,75 liter V12 spint.

Wat is de Rolls Royce Sweptail net? Een wagen waarvan wij enkel kunnen dromen; een wagen waarvoor de term exclusief oneerbiedig lijkt; een wagen wiens prijs er eigenlijk niet toe doet voor de klant waarvoor hij bestemd is...
 
Foto's: Rolls-Royce Motor Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 8 juni 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons