van der Horst

Rus Nikolay Karamyshev vervangt tijdelijk Valente bij Campos Racing

Nikolay Karamyshev
Nikolay Karamyshev
Reeds overduidelijk tijdens de persbabbel mét tolk na ETCC-races en nu ook in WTCC merkbaar: de betrokkenheid van rijders uit voormalige Oostbloklanden en in het bijzonder uit Rusland wordt ook in het toerwagenlandschap steeds duidelijker. Nadat Mikhail Kozlovskiy reeds landgenoot Aleksei Dudukalo bij het Russische Lukoil Racing verving, verwelkomen we met Nikolay Karamyshev een derde Russische rijder in het WTCC.
  • St. Paul

Hugo Valente tijdelijk werkloos
Hugo Valente tijdelijk werkloos
De 24-jarige Rus uit Kursk zal zowel in Moskou als ter gelegenheid van de laatste Europese manche in Porto Hugo Valente vervangen bij Campos Racing. Spanjaard Valente zou dan weer het stuur van 'zijn' SEAT Leon overnemen voor de overzeese races in Amerika en Azië.

Karamyshev kan al op een stevige toerwagenervaring bogen via deelnames aan het ETCC en het Russische toerwagenkampioenschap. Vorig jaar won hij met een Honda het Super Production-klassement in ETCC en eindigde hij derde in het RTCC. Dit jaar lukte hij aan boord van een SEAT Leon van het Black and White Racing Team  reeds een zege tijdens het verregende Monza-treffen.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 24 mei 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons