van der Horst

Sardinië 2: Rosberg X Racing gaat verder op zijn elan

Start 2022 Extreme E Sardinië Qualifying 2 Heat 1
Start 2022 Extreme E Sardinië Qualifying 2 Heat 1
Afgelopen week was Rosberg X Racing in Sardinië van begin tot eind dominant in het kader van het Extreme E kampioenschap en dit weekend gaan Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky gewoon verder op datzelfde elan. Nadat het Zweedse duo al de snelste waren in de individuele kwalificaties, won het ook haar heat in de tweede kwalificatie. De andere heatwinst ging naar Carlos Sainz en Laia Sanz.
  • Hamofa Performance
In tegenstelling tot woensdag vielen er geen grote gebeurtenissen te noteren tijdens de individuele sessies. Tijdens de heats in kwalificatie twee daarentegen verliep het wel iets steviger. Zo verloor United Andretti XE een kans op een goede plaats nadat het rechtsachterwiel paraplu stond. Dat terwijl Rosberg X Racing wederom dominant rondreed, voor X44 van Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez, die ondanks een tijdstraf toch tweede bleven.

In de andere heat ging de winst naar Sainz en Sanz. Dat terwijl El Matador afgelopen week nog het ziekenhuis moest opzoeken na die zware crash in de finale. Aan de meet hadden zij een respectabele voorsprong op Tanner Foust en Emma Gilmour in de McLaren. Hiermee vechten Rosberg X Racing, Acciona | Sainz XE Team en Chip Ganassi Racing het tegen elkaar uit in de eerste halve finale, terwijl X44, McLaren Extreme E en ABT Cupra XE de tweede halve finale bemannen. De overige teams zullen het uitvechten in de Crazy Race.

Foto: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zaterdag 9 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sardinië 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons