van der Horst

Sébastien Buemi ook in 2013 aan het werk bij Red Bull en Toyota

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Even probeerde hij terug een vast zitje te bemachtigen in de Formule 1, maar Sébastien Buemi heeft alsnog besloten om zijn rol als testrijder bij het Red Bull Racing F1 team verder te zetten. Het feit dat hij niet zal uitkomen in het F1 wereldkampioenschap laat Buemi toe om ook dit jaar weer terug uit te komen voor Toyota bij de 24 uren van Le Mans.
  • Skylimit Events
Buemi bezette de post van testrijder bij Red Bull al verleden jaar nadat hij eind 2011 zijn plaats bij Toro Rosso moest afstaan. De vierentwintigjarige Zwitser zal dit jaar dus opnieuw Vettel en Webber bijstaan bij het ontwikkelingswerk van de Formule 1 wagen. Buemi zal verder terug het stuur nemen van de tweede Toyota LMP1 bij de 24 uren van Le Mans en waarschijnlijk ook tijdens de WEC wedstrijd op Spa.

Buemi omschreef zelf zijn hernieuwde aanstelling bij Red Bull als volgt: “Ik ken iedereen bij Red Bull Racing en het voelt dan ook goed aan om bij het team te blijven voor nog een jaar. Natuurlijk blijft mijn uiteindelijke ambitie om terug deel te nemen aan de races, maar door mijn werk bij Red Bull leer ik nog elke dag bij. Ik help bij de ontwikkeling van de wagen en geef gans het jaar feedback door zowel aan de fabriek als tijdens de wedstrijden.”

Foto: Peter Fox/Getty Images



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 22 januari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons