van der Horst

Spa-Francorchamps kandidaat voor WTCC-manche in 2014

Fabrizio Giovanardi won in Spa in 2005
Fabrizio Giovanardi won in Spa in 2005
Het Duitse Motorsport Total.com opperde recent de mogelijkheid dat Circuit Spa-Francorchamps in 2014 een manche van het WTCC, het wereldkampioenschap voor toerwagens, zou organiseren. Autosport.be legde zijn oor te luisteren bij circuitdirecteur Pierre-Alain Thibaut, die stelt dat de omloop wel degelijk geïnteresseerd is.
WTCC in Spa 2005
WTCC in Spa 2005
"Het klopt dat er besprekingen gevoerd worden tussen organisator Eurosport en RACB-event directeur Jean-François Chaumont die als promotor optreedt. Als circuit focussen wij ons voornamelijk op uithoudingswedstrijden die veel gentlemendrivers aantrekken, maar het spreekt voor zich dat wij zoals in het verleden ook interesse hebben in adembenemend spannende sprintraces. Spa-Francorchamps voelt zich als circuit geroepen om grote internationale wedstrijden te organiseren en daar hoort een wereldkampioenschap voor toerwagens vanzelfsprekend bij. Het belang van een interessant nevenprogramma mag daarbij niet uit het oog worden verloren. Nu, momenteel is dit alles louter hypothetisch; er werd wel een voorlopige datum naar voor geschoven maar pas op 28 september, wanneer de FIA de WTCC-kalender bekend maakt, zal blijken of die weerhouden is."

ETCC in 2004 met Kurt Mollekens
ETCC in 2004 met Kurt Mollekens
Het is reeds van het WTCC-debuutjaar in 2005 geleden dat in Spa nog eens een WTCC-manche op de kalender stond (zie ook onze fotospecial 200 WTCC-races). Het eerste, spektakelrijke, treffen werd toen gewonnen door Dirk Muller, de tweede race werd in een millimetersprint (verschil 0.03") beslecht in het voordeel van Fabrizio Giovanardi ten koste van Stefano D'Aste. Een jaar eerder, in het voorprogramma van de 24U van Spa-Francorchamps stonden ook ETCC-manches op het programma. Het WTCC-circus deed laatst België aan in 2011 in Zolder, met overwinningen voor Gabriele Tarquini en Rob Huff.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 24 september 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons