van der Horst

Esteban Guerrieri in de voetsporen van landgenoot 'Pechito' Lopez

Esteban Guerrieri
Esteban Guerrieri
De WTCC-karavaan is begin augustus voor de vierde keer te gast op het Circuito Termas de Río Hondo in de Santiago del Estero-streek, Argentinië. Naast de twee- en binnenkort zelfs drievoudige WTCC-kampioen 'Pechito' Lopez maakt ook diens landgenoot Esteban Guerrieri er zijn opwachting in een tweede, door Campos Racing gerunde Chevrolet Cruze TC1.
  • Skylimit Events
Guerrieri, die ervaring opdeed in Formula Renault, Formula 3, Formula 3000 en Indy Lights, komt voorlopig alleen in eigen land aan de bak maar mikt zo mogelijk op een volledig seizoen in 2017.
Net als de BMW waarmee privérijder Lopez in 2013 voor eigen volk zegevierend debuteerde is de Chevrolet Cruze die hij volgende maand onder de bips krijgt geschoven niet meteen een topper. Afwachten dus of de 31-jarige Argentijn uit Buenos Aires op zijn beurt voor een verrassing van formaat kan zorgen.

"Pechito heeft sinds hij in het WTCC debuteerde een ongelooflijk parkoers afgelegd. Een landgenoot die zo sterk voor de dag komt opent deuren openen voor meer piloten uit Latijns Amerika in het WTCC" aldus Guerrieri.

Foto: FIA WTCC

 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons