van der Horst

Stefano d'Aste pakt uit met eigen WTCC-team

Stefano d'Aste weg bij Wiechers-Sport
Stefano d'Aste weg bij Wiechers-Sport
Nadat Rob Huff eerder deze week totaal onverwacht bij het Duitse Münnich Motorsport neerstreek, verbaasde nu ook Stefano D'Aste de WTCC-goegemeente door vandaag aan te kondigen met een eigen team aan de start van het seizoen te zullen verschijnen. d'Aste reed vorig jaar voor het Duitse Wiechers Sport met hetwelk hij zijn eerste twee overwinningen boekte. Dat de Italiaanse WTCC-veteraan spijts een sterk seizoen thans zijn eigen weg gaat, verrast.
d'Aste blijft evenwel trouw aan zijn montuur,een BMW 320 TC waarmee hij de kleuren van zijn eigenste PB Motorsport zal verdedigen.
 
“Ik ben blij de knoop te hebben doorgehakt en met een eigen team van start te gaan" aldus de kleurrijke Italiaanse figuur. "Het ligt voor de hand dat we veel te leren hebben en dat ons veel werk wacht, reden waarom ik slechts één auto inzet dit jaar. Momenteel ben ik druk bezig met de samenstelling van het team: mensen aanwerven en het nodige materiaal aanschaffen. Maar we zijn erg gemotiveerd, wat ons zal helpen tijdig klaar te zijn wanneer het seizoen binnen zo'n drie weken van start gaat".
Het team wordt wel al op 9 maart officieel voorgesteld op de Franciacorta-omloop. 

Blijft de vraag wie dan wel de  Wiechers-Sport-BMW zal bemannen. Het Duitse team bevestigde immers recent er zeker opnieuw bij te zullen zijn.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 1 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons