van der Horst

Thomas Strauven zegeviert bij debuut in Spaanse Formule 4

Thomas Strauven
Thomas Strauven
Thomas Strauven heeft zijn debuut in het Spaanse Formule 4 seizoen niet gemist. Onze landgenoot kende een indrukwekkende seizoensopener in Jarama waar de Limburger naast een podiumplaats in race één, de zege pakte in race twee. De overige twee wedstrijden werden gewonnen door Lucas Fluxa. De 15 jarige debutant zag echter de finish niet in race twee.

Strauven zat al vanaf de kwalificaties goed in het ritme op de technische baan, die wat weg heeft van Circuit Zandvoort. Het circuit nabij Madrid werd dan ook ontworpen door John Hugenholz en ontving negen maal de Spaanse Grote Prijs. 

In de eerste race zegevierde Lucas Fluxa vanaf de pole. De rookie hield Al Azhari en Thomas Strauven af, die de race ook als derde mocht starten. Voor Fluxa was het zijn eerste zege in de eenzitters en ook Thomas Strauven nam de derde plaats maar wat graag in ontvangst. 

Vandaag stonden de twee resterende wedstrijden gepland, met een fabuleuze Thomas Strauven die er met de zege van door ging in race twee en dat onder het toeziend oog van Thibaut Courtois. Strauven mocht vanaf de pole starten en overleefde een startcrash, waar onder andere Fluxa bij betrokken was, die de rode vlag naar buiten deed brengen. Na de herstart reed Strauven onbedreigd naar zijn eerste zege van het seizoen, na eerder dit jaar ook al in de Formula Winter Series van de overwinning te hebben geproefd. 

Lucas Fluxa
Lucas Fluxa
Race drie verliep opnieuw erg chaotisch met Lucas Fluxa die vanaf de pole mocht starten. Na een tiental minuten kwam de safetycar een eerste keer tussen, iets wat daarna nog drie keer zou gebeuren, steeds wanneer het bij de herstart in het middenveld foutliep. Bij de laatste herstart was het de leider zelf die van de baan ging, na contact met zijn teamgenoot. De rode vlag kwam naar buiten en de race werd niet meer herstart. Na enkele minuten onduidelijkheid, kreeg Fluxa de zege alsnog achter zijn naam, omdat de wedstrijdleiding de stand van twee ronden eerder als finale uitslag nam. Strauven kende een lastige race maar wist wel uit de miserie te blijven. Hij verloor enkele plaatsen en kwam als elfde over de streep. 

Voor Douwe Dedecker, onze andere landgenoot in de Spaanse F4, ligt er nog huiswerk op de plank. In het zeer druk bezette en competitieve veld kon de Limburger geen vuist maken. Hoewel de verschillen klein waren, moest Dedecker drie keer van te ver in de achtergrond starten om de weg richting de punten te laten slagen. Dedecker werd één keer 24e en twee keer 21e. 

Het Spaanse F4 kampioenschap trekt op 7, 8 en 9 juni naar Portimao voor de tweede ronde van het kampioenschap. 



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op zondag 12 mei 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons