van der Horst

Tom Coronel test met ROAL Motorsport in Vallelunga

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
ROAL Motorsport en rijder Tom Coronel gingen donderdag en vrijdag proefdraaien in het Italiaanse Vallelunga. Bedoeling was onder meer een nieuw uitlaatsysteem dat door BMW Motorsport werd ontwikkeld uit te testen. Omdat het op donderdag mooi weer was en het vrijdag enkel 's morgensvroeg licht regende, kon het team het vooropgesteld programma afwerken.
  • Dreamdrive
“We focusten ons vooral op de set-up van de motor en de mapping. Dit is de eerste omlooptest van de BMW-krachtbron in 2013-specificatie, met nieuwe uitlaat. De test verliep goed, maar het is nog te vroeg om er uit te concluderen of we uit deze technische ontwikkeling ook enig voordeel zullen puren", vertelde teambaas Roberto Ravaglia na afloop.

“Best leuk om na de winterbreak eindelijk weer achter het stuur van een racewagen te zitten", wist Coronel van zijn kant. "De wagen is nagenoeg identiek als vorig jaar, het uitlaatsysteem buiten beschouwing gelaten. Ons probleem is dat we het minimumgewicht moeten zien te benaderen, iets waar we in het verleden nog nooit in geslaagd zijn. De FIA heeft het minimumgewicht dan wel van 1160 op 1150 kg gebracht, maar nu moeten we een oplossing zien te vinden om er ons voordeel uit te halen. Voor het overige niets nieuws: team, ingenieur en auto zijn me na drie jaar welbekend. Dit is echter wel de eerste keer dat ik het gevoel heb er echt tegenaan te kunnen gaan. Of dat lukt weet ik niet maar zoals men in Nederland pleegt te zeggen: "derde keer, goede keer!"

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 22 februari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons