van der Horst

Tom Coronel wellicht pas zaterdag in actie op Hungaroring

157cc93175ed99a3e9eff084eb7f37e90e6aa8f0.jpg
Het worden spannende dagen voor Tom Coronel en, meer nog, diens ROAL Motorsport-team in de aanloop naar de derde WTCC-meeting op de Hungaroring. Het team van Roberto Ravaglia voert momenteel een strijd tegen de klok om Coronel's RML Chevrolet Cruze die in Marrakech zwaar beschadigd werd voor dit weekend raceklaar te krijgen. De kans is reëel dat Major Tom de test op vrijdag en beide oefenritten op zaterdag aan zich voorbij zal moeten laten gaan.
  • Dreamdrive

093dab9d953393e5baa215afb259f4d66a4cb9f7.jpg
Hoewel de ROAL Motorsport Chevrolet WTCC-auto van Tom Coronel aanstaande zondag daadwerkelijk aan de start van het FIA WTCC in Hongarije verschijnt,  zal de Chevy op zaterdag waarschijnlijk nog niet klaar zijn om al aan de vrije oefensessies deel te nemen. Dat zou betekenen dat de auto na de zware crash in Marrakech pas tijdens de kwalificatie op zaterdag zijn opwachting zou maken.

De hevige crash bij de start van de tweede race in Marrakech dwong onze Noorderbuur er reeds toe forfait te geven voor beide manches verreden op Paul Ricard. "We hebben echter ook te kampen met een gebrek aan onderdelen, waardoor de herstelling  van de Cruze nog meer tijd vergt dan verwacht," verklaart Coronel.
" ROAL Motorsport zet alles op alles  om de auto op tijd klaar te krijgen, maar we gaan  de vrije trainingen waarschijnlijk niet halen. Dat betekent dat de shakedown aanstaande zaterdag gepland staat voor de kwalificatiesessie, wat uiteraard niet de meest ideale voorbereiding voor de races op zondag is. Maar we moeten het ermee doen en ik ben al lang blij er in Hongarije weer bij te zijn."

"RML heeft fantastisch werk verricht. Het was een hele toer om de auto vanuit Marrakech via Paul Ricard bij RML in Wellingborough te krijgen, waar ze de body in drie dagen tijd compleet gerepareerd hebben. Afgelopen zondagavond is de koets bij ROAL Motorsport in Italië aangekomen, waar de mannen van Roberto Ravaglia direct aan de slag zijn gegaan om de auto weer op te bouwen. Respect voor de wijze waarop iedereen zich inzet om me aanstaand weekend weer aan de start te krijgen!" aldus Tom.

e4b6570d52ec25c63e83fa176fac9ce5f948e7d7.jpg
Tom Coronel look-alike in de Europese Clio Cup

Toen tijdens de World Series by Renault op het Motorland Aragon circuit een Clio van het team van Rangoni Corse compleet in de livery van Coronel's  WTCC-auto aan de start verscheen, leek het er op alsof Tom het WTCC afgelopen weekend verruild had voor een carrière in de Europese Clio Cup.  Maar niets is minder waar. "Mijn broer Tim heeft in het verleden diverse malen voor Rangoni Corse gereden, ondermeer in de Leon Supercopa. Zelf kwam ik Luca Rangoni regelmatig letterlijk en figuurlijk tegen in het ETCC. Het contact met het team en teameigenaar Michael Rangoni is altijd geweldig gebleven en het leek hen een ludieke stunt om de auto van Oscar Nogues dit hele seizoen in mijn livery te laten rijden. Wat natuurlijk de nodige extra publiciteit voor mijn sponsors oplevert, zeker nu Nogues beide races won. Bovendien is het echt een team met passie voor autosport en deze partnership kon ik daarom eenvoudigweg niet aan me voorbij laten gaan. Ik heb het team inmiddels twee van mijn WTCC race overalls toegestuurd om het plaatje voor hen compleet te maken. Ik ken Oscar Nogues zelf goed, een prima coureur die dit seizoen waarschijnlijk wel kampioen in de Europese Clio Cup gaat worden. Een mooi initiatief, en ik wil Oscar en Rangoni Corse van harte feliciteren met hun eerste twee overwinningen van het seizoen!"

Foto's: Tom Coronel




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 29 april 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons