van der Horst

Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia: zes meetings op vijf verschillende circuits in 2014

Trofeo Abarth 500 Benelux
Trofeo Abarth 500 Benelux
De eerste editie van de Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia werd afgesloten met een positieve balans en een schitterende laureaat, Loris Cencetti. Neri Automotive, promotor van de Trofeo, is vast van plan om in 2014 de continuïteit te verzekeren en op hetzelfde elan door te gaan. Er staan zes meetings op het programma in 2014, met telkens twee sprints van 25 minuten + 1 ronde, en het kampioenschap is nog steeds voorbehouden aan de Abarth 500 Assetto Corse. Zoals alle gastrijders die in 2013 hun opwachting maakten al wisten te bevestigen beschikt dit model over een onklopbare prijs-plezier-prestatie verhouding en is dus uitermate geschikt om de eerste stappen in de autosport te zetten. Loris Cencetti, Fabio Marchiafava en Fabien Jeanblanc wisten dat overduidelijk in de verf te zetten, want alledrie werkten ze vorig jaar hun eerste wedstrijden af!
Bij het omslaan van de pagina over het seizoen 2013 wensten alle deelnemers en hun partners trouwens te benadrukken dat er in de Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia een heel professionele, maar tegelijk heel ontspannen sfeer heerst.

Het seizoen 2014 wordt op gang geschoten met een testdag in Circuit Zolder, op 20 maart. Een maand later trekken de deelnemers opnieuw naar het Limburgse circuit, om er in het kader van het New Race Festival hun eerste wedstrijden af te werken. Half juni gaat het dan richting het Nederlandse Zandvoort, vooraleer het topweekend in Spa-Francorchamps aan te snijden. De Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia maakt immers deel uit van het voorprogramma van de Belgische manche van het prestigieuze WTCC!

Na de zomerpauze worden de drie laatste meetings vanaf half september snel na elkaar afgewerkt. Eerst is er Mettet (een première voor de Abarths!), dan Colmarberg en in Circuit Zolder, waar de Blancpain Sprint Series de blikvanger van de Belgian Masters zullen zijn, wordt het seizoen afgesloten.

De Trofeo Abarth 500 Benelux Selenia 2014 komt dus in actie op vijf heel verschillende circuits. De bedoeling is meer dan ooit om jonge (en minder jonge) rijders de kans te geven om voor een beperkt budget een hoogstaand sprintkampioenschap af te werken.
 
Kalender 2014:


20 maart: Test-day (Circuit Zolder)
26-27 april: New Race Festival (Circuit Zolder)
14-15 juni: Benelux Open Races (Zandvoort)
21-22  juni: WTCC (Spa-Francorchamps)
13-14 september: Coupes de Mettet
27-28 september: Colmarberg
11-12 oktober: Belgian Masters (Circuit Zolder)

Neri Competition Info



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 23 december 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons