van der Horst

Tweede editie van ‘Spa-Classic’ - Mooiste circuit ter wereld opnieuw bezet door historische racewagens

Spa Classic 2012
Spa Classic 2012
Na het succes van de 1e editie in 2011, komt de Spa-Classic terug op 25, 26 en 27 mei 2012 op een van de mooiste circuits ter wereld voor een nieuwe 100% historische meeting.
  • Powercars
Het geheel van sets by Peter Auto brengt het neusje van de zalm op het gebied van historische automobielcompetitie: Classic Endurance Racing, opgesplitst in twee sets met GT’s en proto’s, de Italianen van de Trofeo Nastro Rosso en de Sixties’ Endurance, komen terug op de beroemde racebaan van de Ardennen. Net zoals in 2011 zullen de sportwagens van Group C hun kracht en snelheid bewijzen. Deze tweede editie van de Spa-Classic wordt een gelegenheid om nieuwigheden te tonen in de paddocks van Peter Auto: de Historic Formula 2 Trophy en zijn one-seaters van 1967 tot 1978, en het Wereldkampioenschap FIA Historic Formula 1 met one-seaters van 1966 tot 1985, die destijds werden bestuurd door grote namen uit de autoracesport zoals Gilles Villeneuve, Nigel Mansell en Keke Rosberg.

De Ecurie Francorchamps is eregast

Deze hoogmis van de automobielsport brengt tegelijk hulde aan een van de beroemdste Ferrari-renstallen: de Ecurie Francorchamps. Dat team, in 1952 opgericht door Jacques Swaters, autocoureur en eigenaar van een Ferrarigarage in Francorchamps, wordt herdacht met de aanwezigheid van enkele van de mooiste wagens met het steigerende paard, die door de renstal werden gebruikt. In de marge van het evenement zal de rally ‘FF60’ – naar de 60e verjaardag van het werk van Jacques Swaters – zich voegen bij de Spa-Classic tijdens een grote parade die openstaat voor alle Ferrari’s van voor 1972.

Tal van clubs

In navolging van Le Mans Classic, zullen wagens van clubs plaatsnemen in de paddocks voor een zeldzame en unieke tentoonstelling, waaraan voortaan ook de Spa Legend Club deelneemt. Die club is gereserveerd voor racewagens die op het Belgisch circuit hebben gereden tussen 1921 en vandaag. De viering van het 50-jarig bestaan van de AC Cobra en de MG B zijn twee andere hoogtepunten op het programma van het evenement.

Een gezinsweekend

Spa-Classic wordt het hele weekend opgefleurd door de sfeer van het Automobilia-dorp. Tal van exposanten zullen verschillende activiteiten organiseren voor bezoekers. Toekomstige autocoureurs zullen zich kunnen initiëren aan het stuur van elektrische miniatuurvoertuigen die ze ter beschikking krijgen. Groot en klein hebben ook toegang tot de wereld van het miniatuurcircuit voor slotracing.

Toeschouwers in het hart van de actie

Deze tweede editie wil het publiek een gepast en bevoorrecht onthaal bieden met verschillende aanbiedingen die aangepast zijn aan alle gezinnen. De tickets voor de Spa-Classic kan men reserveren op www.spa-classic.com. ‘Privilege’-formules komen tegemoet aan de verwachtingen van de meest veeleisende automobielfanaten, met toegang tot de tribune, pit walk, privilegeruimte, gepersonaliseerd onthaal, pistedoop enz.

Alle actualiteiten van de Spa-Classic en de clubs op www.spa-classic.com



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 21 februari 2012.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons