van der Horst

V8 Camaro eerste muscle car om het startveld te vervoegen

Chevrolet Solaris Motorsport - Chevrolet Camaro
Chevrolet Solaris Motorsport - Chevrolet Camaro
De Superstars series, die open staat voor een met V8 motor uitgeruste berlines, is in enkele jaren uitgegroeid van een puur Italiaanse aangelegenheid tot een volwaardige Europees kampioenschap. Om het aantal modellen dat kan deelnemen nog op te trekken, besloot de organisatie de serie ook open te stellen voor Amerikaanse muscle cars. Chevrolet Solaris Motorsport is het eerste team dat van die mogelijkheid gebruik maakt en koos logischer wijze voor de V8 Camaro. De bedoeling is om vanaf de eerste race op 7 april in Monza een wagen in te zetten. Daarnaast zal het team nog steeds een Chevrolet Lumina op de baan brengen, het model waarmee het team de vorige jaren al actief was in de serie.
  • Prospeed Competition
Volgens de organisatie komen de Amerikaanse muscle cars volledig overeen met de filosofie van de serie en zullen ze bovendien het deelnemersveld nog meer uitstraling geven. Chevrolet Solaris Motorsport gaat dus als eerste de uitdaging aan om zulk een wagen op de baan te brengen en koos logischer wijs voor de V8 Camaro. De bolide zal door het team zelf in Italië geprepareerd worden. Eén wagen zal klaar zijn voor de start van het seizoen begin april en zal er ingezet worden naast een Lumina van vorig jaar. De bedoeling is om tegen het einde van het jaar een tweede Camaro klaar te hebben.

Chevrolet Solaris Motorsports kende vorig jaar een succesvol seizoen waarbij onder meer een van de door hun ingezette Chevrolet Lumina’s een race won op Mugello met Francesco Sini als piloot. Diezelfde Sini zal ook achter het stuur van de nieuwe Camaro plaats nemen. De bedoeling is om dit jaar succesvol genoeg voor de dag te komen om Chevrolet ervan te overtuigen om in de toekomst het project te steunen. De spectaculaire Superstars serie en dus ook de V8 Camaro zijn eind juni te gast op Circuit Zolder ter gelegenheid van Superstars @ Zolder weekend.

Foto: Superstars Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op zaterdag 19 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons