van der Horst

Volkswagen stopt met autosport

Oliver Solberg - VW Polo R5
Oliver Solberg - VW Polo R5
Volkswagen maakte bekend dat het merk alle autosportactiviteiten stopzet, ook de programma’s die betrekking hebben op elektrisch aangedreven modellen. Na 50 jaar dienst sluit Volkswagen Motorsport de deuren. De 169 werknemers van Volkswagen Motorsport krijgen nieuwe functies binnen het moederhuis Volkswagen AG.
  • 24 Hours of Zolder
Volkswagen ID.R
Volkswagen ID.R
Volgens de woordvoerder van Volkswagen gaat het merk zich volledig toeleggen op het produceren van elektrische wagens van hoge kwaliteit. De ervaring die opgedaan werd met de ID.R zal daarbij een belangrijke rol spelen, maar ook de ontwikkeling van elektrische racewagens wordt stilgelegd. Bij Volkswagen Motorsport gaat men nog tot het einde van het jaar verder met het produceren van de Polo GTI R5 en onderdelen voor de Golf GTI TCR.

Jari-Matti Latvala - VW Polo WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo WRC
Van 2013 tot en met 2016 domineerde Volkswagen nog in het wereldkampioenschap rally met de Polo R WRC en behaalde met Sebastien Ogier vier titels. Daarna werden de raceactiviteiten teruggeschroefd en beperkte men zich tot klantenservice in de rally en de TCR kampioenschappen. Uitzondering was het ID.R project, met die wagen brak Volkswagen verschillende records, maar ook die krachtpatser krijgt dus geen opvolger.

Foto's: Solberg, VW AG & FIA WRC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 1 december 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons