van der Horst

VW Fun Cup: Belgian Open Race: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Met de Legend Boucles de Spa werd het Belgische autosportseizoen op gang geschoten, en wordt het tijd om zich stilaan op te maken voor de terugkeer van de VW Fun Cup, met de Belgian Open Race op 22 maart op Circuit Zolder.
  • Hamofa Performance
Na het bekendmaken van de eerste inschrijving in 2014 van het Delahaye Racing Team (met de “Car Pass” nr. 365 ), liepen er bij Kronos Events een tiental andere bevestigingen binnen voor het seizoen 2014 van de VW Fun Cup. Het wordt alleszins een boeiende vertoning!

Bij de beschermelingen van Victor Colson, zal de « Mc Donald’s Racing » (nr. 260) van François Bouillon en Marc Olivier van Oppens van de partij zijn, net zoals « Trendy Foods » van Françis Plunus en Eric Jardon (nr. 356) maar ook titelverdediger « Colson Racing for Michel Simul » (nr. 19) met Philippe Crosset, Eric Gressens en Armand Fumal.

Naast de auto’s van Victor Colson vinden we Leader Racing terug die hun VW Fun Cup nr. 271 inschrijven. Gérald Delepine, Hakim Ouassini en Jean-Luc Vandormael vormen een team dat we zeker in het oog zullen moeten houden. 

Er is ook de terugkeer van de familie Debrus « Côté Passion »  in het Belgisch kampioenschap, aan het stuur van de VW Fun Cup Evo 3 #4.

Gilles en Bruno zullen bijgestaan worden door Jean-Pierre Baudart, Stéphane Charlier en Gilles Gernaeys.  Dat zijn ernstige kanshebbers voor de titel!

Een ander team dat we met veel plezier verwelkomen is het German Team van Dieter en Verena Jendrzeszyk vergezeld door hun zonen (VW Fun Cup #172). Voor hun terugkeer in de Belgische competitie werd hun EVO 1 via de workshops van WRT omgebouwd naar een EVO 3.
Vanuit het Luikse is er de bevestiging van de topploeg van het « Kottage Allure Team” van Jean-François Olivier, met Fred Bouvy, Nicolas Jussy en Lorenzo Donniacuo. En er wordt in het Luikse hard gewerkt en we mogen ons verwachten aan enkele verrassingen. Wordt vervolgd…

Het zeer solide AC Motorsport van Arnaud Quédé pakt uit met drie VW Fun Cups voor het nieuwe seizoen, maar volgens de geruchtenmolen is er sprake van een vierde VW Fun Cup voor het hele seizoen.  Het ADC Racing Team bevestigde de deelname van de nr 310, terwijl Tom “MTE” Calmeyn tekent voor het heroptreden van de nr. 173.

Het is met plezier dat we een nieuw team verwelkomen binnen de grote familie van de VW Fun Cup. De bevestiging volgde dat het « ComToYou Team » het hele jaar aanwezig zal zijn in een nieuwe tweezitter EVO 3 (nr. 371) die door Jean-Michel Baert, Dominique Bustin, Stéphane Evrard, Michel Nothomb, Olivier Robert en Cédric Stuckens bestuurd zal worden. Al deze piloten leerden de stiel tijdens de «  Incentive »  dagen en zij zijn vastbesloten om dat leerproces verder te zetten, maar dan in het peloton van de VW Fun Cup.

Meerdere akkoorden zijn nog in de maak, en het is slechts wachten op de laatste détails alvorens deze te kunnen bevestigen. Namen? DDS (Nr 132), Astur Car (Nr 129), TML Racing (Nr 322 en 323) of Les Pappy’s (Nr 320). Vergeten we vooral niet de comeback van Manu Nava met minstens twee auto’s en het nog te bevestigen programma van onze vrienden van het Delahaye Racing Team.
Eén zaak is nu al zeker: de startopstelling van de VW Fun Cup 2014 ziet er goed uit!

Kalender VW Fun Cup 2014

22 maart : Belgian Open Race (Circuit Zolder)
9-11 mei : Trophée de Bourgogne (Dijon-Prenois)
14-15 juni : Benelux Open Races (Circuit Park Zandvoort)
10-13 juli : 25 Hours of Francorchamps
12-13 september : 12 Heures de Mettet
8 november : Race Promotion Night (Circuit Zolder)

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 17 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons