van der Horst

Wintertest Bahrein: Red Bull Racing boven op dag 3

Sergio Perez - Red Bull RB16B
Sergio Perez - Red Bull RB16B
De derde testdag op het circuit van Bahrein sloot de Formule 1 wintertesten af. Op die laatste dag was het Red Bull Racing dat domineerde en dan vooral Max Verstappen die de snelste chrono over de drie dagen neerzette met een tijd van 1:28.960. Sergio Pérez was de snelste in de ochtendsessie met een ronde in 1:30.187 maar in de namiddag gingen nog zeven rijders onder de tijd van de Mexicaan.
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Yuki Tsunoda (AlphaTauri) maakte het Verstappen niet gemakkelijk, de Japanner wist steeds weer onder de tijd van de Nederlander te duiken maar moest zich op het einde van de sessie gewonnen geven voor 0.093 seconde. Carlos Sainz (Ferrari) wist de derde chrono neer te zetten met een ronde in 1:29.611. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) verraste met een vierde tijd en deed daarmee een plaats beter dan Lewis Hamilton (Mercedes), die echter al meer dan een seconde moest toegeven op de tijd van Verstappen.  

George Russell (Williams) reed een degelijke zesde chrono, verder in de top tien volgden Daniel Ricciardo (McLaren), Pérez, Fernando Alonso (Alpine) en Charles Leclerc (Ferrari). Problemen waren er ditmaal voor Aston Martin, geen van beide rijders wist een deftige ronde neer te zetten een Stroll en Vettel sloten dan ook de tabellen. Mick Schumacher (Haas) zoekt zijn weg in de Formule 1 en klokte de vijftiende tijd net achter zijn teamgenoot Nikita Mazepin.

Foto's: Red Bull Racing Honda & Mercedes-AMG Petronas Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 14 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons