van der Horst

WTCC-kortnieuws met Chevrolet, BMW, Oriola, extra wagens en deelnemerslijst

Yvan Muller opnieuw bij RML?
Yvan Muller opnieuw bij RML?
Vijf dagen voor het afsluiten van de inschrijvingen oogt het WTCC-startveld nog vrij mager, al lijkt er de voorbije dagen nu toch wat schot in de zaak te komen. Zo zouden nu ook Yvan Muller, Pepe Oriola en Stefano d'Aste present tekenen. Muller gaf deze week op zijn facebook-pagina zijn racekalender mee en die komt volledig overeen met de WTCC-kalender 2013. Met welk team de Elzasser aan de slag gaat, maakte hij niet bekend, maar de kans is groot dat Muller opnieuw met RML in zee gaat.
  • Dreamdrive
Ray Mallock bevestigt deelname
Ray Mallock bevestigt deelname
RML-baas Ray Mallock van zijn kant verklaarde deze week tegenover Túraautó Hírblog "hard aan een programma te hebben gewerkt ter vervanging van de officiële Chevrolet-activiteiten en te hopen binnen de twee weken goed nieuws te kunnen aankondigen". De Brit hield zich wel op de vlakte wat een eventuele samenwerking met een constructeur voor 2014 betreft. Dat RML met de succesrijke Chevrolet Cruze verder doet, lijdt geen twijfel. Blijft de vraag of het team één dan wel twee wagens op private basis zal runnen. Mallock maakte er wel geen geheim van dat, gezien de huidige economische situatie, elke kandidaat-rijder zowiezo een volledig budget of toch een groot deel ervan zou moeten meebrengen. Een opdracht waarover WTCC-kampioenen Yvan Muller en Rob Huff zich als goed betaalde Chevrolet-fabrieksrijders de voorbij jaren hoegenaamd geen zorgden hoefden te maken. Naast regerend kampioen Huff is ook de kapitaalkrachtige Tom Chilton nog op zoek naar een zitje. Alain Menu zien we dit jaar zo goed als zeker niet terug in het WTCC. De Zwitserse smaakmaker had er al langer geen goed oog in en verklaarde recent met een ander project bezig te zijn.

Pepe Oriola - Alain Menu - Tom Coronel
Pepe Oriola - Alain Menu - Tom Coronel
Het Spaanse motoryracing.com bevestigde dan weer dat Pepe Oriola opnieuw van de partij zal zijn met een SEAT Leon WTCC en toonde meteen ook de livrei van de auto. Uit de blauw-witte kleurstelling ervan mag mogelijk worden afgeleid dat de nog steeds maar 18-jarige Oriola andermaal onder de Sunred Engineering gerunde Tuenti Racing-banier zal aantreden. De Spaanse youngster eindigde vorig jaar achtste algemeen en scoorde in Suzuka met een tweede plaats algemeen zijn tot dusver beste resultaat. In de Yokohama Trophy moest hij de titel finaal aan Norbert Michelisz laten.

Verlengt Stefano d'Aste samenwerking met Wiechers-Sport?
Verlengt Stefano d'Aste samenwerking met Wiechers-Sport?
Het Duitse Wiechers-Sport zal ook dit seizoen aantreden met een door BMW Motorsport verbeterde BMW 320 TC. Wie de wagen bestuurt, deelde teambaas Dominik Greiner niet mee. Greiner behaalde afgelopen jaar in Salzburg en Suzuka met spektakelrijder Stefano d'Aste zijn eerste twee algemene overwinningen en het zou bizar overkomen mochten beiden hun succesrijke samenwerking in 2013 niet verder zetten. D'Aste eindigde zevende algemeen en sloot het seizoen af met een derde stek in de Yokohama Trophy.

Tenslotte sluiten we niet uit dat één van de officieel vertegenwoordigde constructeurs om marketing-redenen geregeld met een extra auto aan de start verschijnt.

Indien het hieronder afgedrukte lijstje met 19 à 21 namen wordt bevestigd,noteren we nagenoeg een status quo met het startveld in Monza begin maart 2012 dat toen 23 rijders telde.

Het voorlopige WTCC-startveld voor 2013

Een virtuele grid walk
Een virtuele grid walk
All-Inkl.com Münnich Motorsport
Marc Basseng (D)
Rene Münnich (D)
Markus Winkelhock (D)

Bamboo Engineering
Alex MacDowall (GB)
James Nash (GB)

Honda Racing Team JAS
Gabriele Tarquini (I)
Tiago Monteiro (POR)

Lada Sport
James Thompson (GB)
Aleksei Dudukalo (RUS)

Proteam Racing
Mehdi Bennani (MAR)

Liqui Moly Team Engstler
Franz Engstler (D)
Charles Ng (HK)

ROAL Motorsport
Tom Coronel (NL)
Darryl O'Young (HK)

Zengö Motorsport
Norbert Michelisz (H)

Special Tuning Racing (STR)
Tom Boardman (GB)
Robb Holland (USA) ?

Tuenti Racing (?)
Pepe Oriola

Wiechers Sport
Stefano d'Aste (I) ?

Ray Mallock Ltd.(RML)
Yvan Muller  (F) ?
Tom Chilton (GB) ?
Rob Huff (GB) ?

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 24 februari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons