van der Horst

Zengo Motorsport in 2013 enige Honda-klantenteam

Zengo Motorsport - Honda Civic
Zengo Motorsport - Honda Civic
Zengo Motorsport meldde vandaag dat het in 2013 als enige klantenteam van Honda zal fungeren. Het Hongaarse team zet met steun van JAS Motorsport en Honda Hongarije één enkele Honda Civic WTCC in voor Norbert Michelisz.
  • Prospeed Competition

William De Braekeleer, Motorsport Manager Honda Motor Europe had eerder reeds gesteld de nieuwe Honda Civic ter beschikking te zullen stellen van enkele klantenteams. Dit jaar blijft het weliswaar bij die ene wagen,in de toekomst zullen meerdere exemplaren aan potentiële klantenteams gesleten worden.

De deal tussen het team uit Budapest en Honda geldt voor twee jaar en Michelisz zal over een identieke wagen beschikken als deze waarmee de officiële Honda -rijders Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini dit seizoen aanzetten. Met als enig verschil dat de Hongaar zal starten in de Yokohama Independent Trophy,daar waar de Portugees en de Italiaan voor de algemene titel zullen strijden. Wat geenszins betekent dat Michelisz zelf a priori kansloos is in de titelrun. Alledrie de Honda Civic' scoren wel punten in de strijd voor de constructeurstitel.

Zengo Motorsport
Zengo Motorsport
"Ik kan nauwelijks geloven dat ik een wagen ter beschikking krijg die voortdurend door Honda zal worden doorontwikkeld en ben erg opgezet een automerk te mogen vervoegen met zo'n autosportverleden als Honda. De switch van achterwiel- naar voorwielaandrijving zal aanvankelijk wat moeite kosten maar dankzij de toewijding en steun van Honda en Zengo Motorsport kan ik me thans focussen op mijn doelstellingen op lange termijn: me vervolmaken als rijder, meer races winnen en hopelijk de kans krijgen om in de toekomst mee te dingen voor de algemene rijderstitel" aldus Michelisz.

"Nadat we afgelopen jaar de Yokohama Trophy wonnen keken we uit naar nieuwe uitdagingen. In Honda hebben we de ideale partner gevonden om op een hoger niveau mee te strijden voor de wereldtitel. Om de voorhanden zijnde middelen optimaal te kunnen benutten hebben we besloten om ons voor 2013 tot één enkele wagen te beperken" wist teambaas Zoltan Zengo van zijn kant te vertellen.

Na een eerste jaar met de SEAT Leon TDI en twee seizoenen met de BMW 320 TC wordt Honda dus de derde constructeur waarmee het in Hongarije erg populaire team in het WTCC zal samenwerken.

Foto: Zengo Motorsport & Hans Van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 10 januari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons