van der Horst

24H Dubai: Nicky Pastorelli klopt Jeroen Bleekemolen en zet Corvette GT1 op pole

V8 Racing - Corvette C6.R
V8 Racing - Corvette C6.R
Nicky Pastorelli heeft in Dubai voor een stunt gezorgd tijdens de kwalificaties voor de 24 Hours of Dubai. Niet Mercedes, Ferrari, BMW of Porsche staat op pole, maar wel Corvette. Onze Noorderbuur bleef in zijn Corvette C6.R GT1 in de laatste kwalificatiesessie onder de tijd van Jeroen Bleekemolen in de Team Abu Dhabi by Black Falcon Mercedes SLS AMG #1 en schonk daarmee de oude dame de eerste positie op de startrij morgen.
Martin Ragginger bracht de Fach Auto Tech Porsche naar de tweede startrij, voor de tweede Black Falcon Mercedes die ook door Jeroen Bleekemolen werd gekwalificeerd. Volgden verder de Schubert BMW Z4, eerder op de dag nog primus tijdens de trainingen, en Jan Magnussen in de Ram Racing Ferrari, eerder in de sessie nog op de provisoire pole. Met de Craft Racing Aston Martin #6 op p7 kregen we overigens zes verschillende merken in de top 7.

Recy Racing Team - BMW 120D
Recy Racing Team - BMW 120D
JR Motorsport bleek met 2:11.107 de snelste toerisme-wagen, dankzij de BMW E46 GTR #62 van Hilders/Grouwels/Bessem/Bogaerts/Tovilavicius, terwijl er een Belgisch mini-succesje was dankzij de Recy Racing Team. De BMW 120D van de Vocht/van Loo/Schkichenmeier/Meulders/Piessens kaapte namelijk de pole bij de Diesels weg met een chrono van 2:22.186 op naam van Johan van Loo.

Later op de avond vind nog een nacht training plaats, alvorens er morgen om 10.30 (lokale tijd) de warm-up is, gevolgd door de start van de race om 14.00. Het tijdsverschil met België bedraagt drie uur, de start wordt gegeven om 11.00 onze tijd.

Gecombineerde uitslag kwalificaties 24H Dubai 2014 (PDF).

Foto's: Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 9 januari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons