van der Horst

24H Dubai: Schubert Motorsport legt als laatste zijn kaarten op tafel

Team Schubert - BMW Z4 GT3
Team Schubert - BMW Z4 GT3
Schubert Motorsport maakte vandaag zijn rijdersbezetting voor de 24 Hours of Dubai bekend. Tijdens de etmaalrace zullen de Amerikanen Dane Cameron en Bill Auberlen versterking krijgen van de Canadees Paul Dalla Lana en fabriekspiloot Dirk Werner op de enige BMW Z4 GT3 van het team. De 24 Hours of Dubai worden volgende week verreden en op de voorlopige deelnemerslijst prijken naast de BMW van Recy Racing, de GRI Mosler en een Renault Mégane Trophy van Boutsen Ginion ook twee Porsches en een Clio uit de ateliers van Speedlover Racing. VDS Racing Adventures tekent eveneens present, weliswaar wederom met de Honda Civic in plaats van de GT001-R.
Geen VDS GT001-R dus op de startlijst voor de 24 Hours of Dubai 2014; nochtans gaven de troepen van Raphaël van der Straten na het forfait voor de 24 Hours of Spa aan een vervolg te willen breien aan de voor de VDS GT001-R door technische problemen geplaagde editie 2013 van de 24 Hours of Dubai. Wie we wel aan de start zien, vanzelfsprekend, is de Team Abu Dhabi by Black Falcon Mercedes SLS AMG; vorig jaar nog winnaar en recent nog zegevierend in de 12 Hours of Abu Dhabi. De bolide is dit jaar wederom een van de favorieten voor de overwinning, net als de zusterwagen.

Naast Black Falcon schrijft ook Spirit of Race twee Ferrari's in, waarbij de bolide waar Bruni/Vilander Alexander Talkanitsa junior en senior flankeren zeker ook hoog kan eindigen. Merkgenoten Ram Racing doen het met één 458 Italia en hebben met Mowlem, Griffin en Magnussen eveneens drie rappe jongens in huis. Ook Craft Racing AMR pakt uit met een snel rijderskwartet, het team uit Hong Kong koppelt Stefan Mücke aan Darren Turner en Darryl O'Young, terwijl de Japanner Tomonobu Fujii het plaatje vervolledigt. ALL-INKL.COM Münnich Motorsport zet zijn Mercedes SLS nogmaals in en met enkel René Münnich, Marc Basseng en Rob Huff is de wagen zeker een te duchten concurrent.

Foto: Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 2 januari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons