van der Horst

24H Zolder: BE Motorsport met Porsche Boxster

BE Motorsport - Porsche Boxster
BE Motorsport - Porsche Boxster
BE Motorsport is toe aan zijn derde deelname aan de 24 Hours of Zolder en - opvallend - in 2024 opteert het team uit Vosselaar opnieuw voor een Porsche Boxster. De familie Beyens laat dus de intrinsiek snellere Porsche Cayman op stal en trekt vol de kaart van de ervaring, zowel op vlak van wagen als op gebied van rijderskeuze. Het wordt bovendien de eerste Belcar-race van het team dit jaar, nadat het in 2023 ingeschreven was voor het volledige seizoen van het Belcar Endurance Championship.
BE Motorsport - Porsche Boxster
BE Motorsport - Porsche Boxster
"We starten dit jaar opnieuw met onze Porsche Boxster, is dat een verrassing?" bevestigt vader Stephan Beyens aan Autosport.be. "We kennen de Boxster goed en de wagen werd volledig terug heropgebouwd, en voorzien van een nieuwe motor. Volgens mij heeft er nog nooit een Porsche Boxster aan de finish gestaan in de 24 Hours of Zolder en dus is het onze ambitie om die leemte te vullen."

BE Motorsport - Porsche Boxster
BE Motorsport - Porsche Boxster
"Onze Porsche Boxster is absoluut niet de meest moderne wagen, hij stamt nog uit de vorige eeuw", lacht Didier Beyens. "We kennen hem echter goed en weten perfect waar zijn sterke ligt. Zo hoeven we de wagen absoluut niet te belasten, niet onbelangrijk in een zware wedstrijd als de 24 Hours of Zolder. We komen uit in de TC-klasse, waar we de handschoen opnemen tegen bijvoorbeeld de BMW Clubsports en de Abarth. En we, dat zijn hoodzakelijk gekende namen. Enerzijds zijn er mijn vader en ikzelf, maar we krijgen ook opnieuw de versterking van Davy en Peter, die er ook in 2022 bij onze eerste deelname bij waren. Een nieuwe naam binnen ons team, is Didier Dexters. Hij is echter niet aan zijn proefstuk toe en past perfect binnen onze groep."

Foto's: Ronald Janssens & BE Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 9 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons