van der Horst

24H Zolder: D’Ieteren Luxury Performance met een topploeg

Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Bertrand Baguette, Glenn Van Parijs en Robin Knutsson bij NGT Racing
Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Bertrand Baguette, Glenn Van Parijs en Robin Knutsson bij NGT Racing
D’Ieteren Luxury Performance, dat al rijdt in de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 met zijn jonge Belgische rijders Benjamin Paque en Kobe Pauwels, maakt zich op om de kaart van de endurance te spelen. Er wordt koers gezet richting de populaire 24 Hours of Zolder, gehouden op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Dat doen ze in het gezelschap van het team van NGT Racing, de titelhouders, met een Porsche 992 GT3 Cup die uitstekend zal bemand worden…
De overwinningen en de podia stapelen zich op binnen de Porsche Carrera Cup Benelux, maar dat volstaat niet voor D’Ieteren Luxury Performance. In het laatste weekend van de maand augustus ruilen zij de notie van de sprintraces, voor een endurance wedstrijd die wordt beschouwd als een van de moeilijkste binnen de internationale scene: de 24 Hours of Zolder! Het is geweten: op de zeer technische Limburgse omloop worden mens en machine zwaar op de proef gesteld, en dat voedt de motivatie van de hele ploeg van D’Ieteren Luxury Performance.
 
Net als in de Porsche Carrera Cup Benelux zal deze deelname verlopen in nauwe samenwerking met de formatie NGT Racing, die… de titelhouders zijn in de 24 Hours of Zolder! En zij dromen van een rijkelijke dubbele zege. Eens te meer is het de Porsche 992 GT3 Cup, die model staat voor prestaties en betrouwbaarheid, die wordt gekozen, met een rijdersbezetting die gewoonweg ideaal lijkt te zijn.
 
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 992 GT3 Cup
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Binnen de ploeg zien we uiteraard de namen van Benjamin Paque en Kobe Pauwels, die al met succes D'Ieteren Luxury Performance vertegenwoordigen in de Porsche Carrera Cup Benelux. De jonge Luikenaar kan reeds tellen op deelnames in de 24 Uur van Zolder en Dubai, wat hem de nodige ervaring oplevert. Zijn Nederlandstalige ploeggenoot nam recent deel aan de honderdste editie van de 24 Uur van Spa, maar ook aan de etmaalrace in Dubai in het begin van het jaar.
 
Om deze rijders “uit eigen huis” bij te staan, besliste D’Ieteren Luxury Performance zijn vertrouwen te stellen in zekere waarden. Beginnen we met Bertrand Baguette! De man uit Verviers is voormalig kampioen in de World Series by Renault, voormalig rijder binnen de IndyCar en de 500 Miles van Indianapolis en veroverde in 2022 de titel in de Super GT, de referentie voor de competitie op circuit in Japan. Als winnaar van de categorie LMP2 in de 24 Uur van Le Mans in 2013, nam Bertrand al zeven keer de start van de 24 Uur van Spa en eenmaal van de 24 Hours of Zolder. Dat betekent dat hij het endurancerijden wel kent! Baguette reed trouwens vorig jaar al eens in de kleuren van NGT Racing in de Porsche Carrera Cup Benelux.
 
Kobe Pauwels & Glenn Van Parijs
Kobe Pauwels & Glenn Van Parijs
De ontegensprekelijke specialist van de Limburgse etmaalrace, die hij trouwens won in 2023, is Glenn Van Parijs, een bekend gezicht binnen de formatie NGT Racing. Hij heeft trouwens het ronderecord op het circuit van Zolder achter zijn naam staan! Een record dat hij zette aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup. Hij houdt van wedstrijden over 24 uren, of het nu Zolder is of Dubai, en net als zijn team koestert hij de ambitie om voor een tweede maal op het palmares van deze topwedstrijd op de Limburge omloop te staan!
 
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 992 GT3 Cup
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Het vijftal dat de kleuren van D’Ieteren Luxury Performance verdedigt, wordt vervolledigd door de jonge Zweed Robin Knutsson, die ook al rijdt in de Porsche Carrera Cup Benelux voor NGT Racing. De huidige leider in de Porsche Carrera Cup Scandinavia heeft een abonnement op het algemene podium binnen de Benelux competitie. Knutsson loopt over van de ambitie en verheugt zich nu al op het ontdekken van deze 24 Hours of Zolder, waarvan de reputatie gekend is tot ver buiten onze landsgrenzen.
 
Met een Porsche 992 GT3 Cup ingezet door NGT Racing, en met rijders als een Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Bertrand Baguette, Glenn Van Parijs en Robin Knutsson, zal D’Ieteren Luxury Performance slechts één doel kennen in Zolder: winnen!

Persbericht NGT Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 8 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons