van der Horst

Brussels Auto Show wordt Belgium Auto Show (BAS) en verhuist in 2025 naar Flanders Expo in Gent

Catwalk Brussels Auto Show
Catwalk Brussels Auto Show
De Brussels Auto Show (BAS), georganiseerd door het Nederlandse 402 Automo ve, krijgt in 2025 een nieuwe naam en loca e. Vanaf volgend jaar heet het evenement Belgium Auto Show (BAS) en zal het evenement plaatsvinden in Flanders Expo te Gent, van vrijdag 7 tot en met zondag 9 maart 2025.
Ronald van den Broek, CEO van 402 Automotive, licht toe: "In Gent kunnen we een autoshow organiseren die zijn weerga niet kent in België. We groeien naar een oppervlakte van meer dan 70.000 vierkante meter, zowel indoor als outdoor. De populaire Car Catwalk keert terug in hal 1 met hypercars, supercars, nieuwe introducties en special guests zoals influencers. Daarnaast bieden we in Gent iets unieks: een spectaculaire outdoor Ac on Arena met rallycar-demonstraties, stunts en driftshows. Er zal ook aandacht zijn voor nieuwe automodellen en bijdragen van lokale en regionale verdelers, evenals tientallen standhouders uit de aftermarket, leasing, accessoires en meer."

Brussels Auto Show 2024
Brussels Auto Show 2024
De verhuizing van Brussel naar Gent wordt gesteund door de bezoekers van de eerste BAS, deze gaven in een online enquête hun mening. "Ruim 90% gaf aan de tweede editie te willen bezoeken. De combinatie van Gent en de nieuwe outdoor Ac on Arena is bijzonder goed ontvangen". Deze twee factoren waren cruciaal in onze beslissing om door te gaan met BAS en naar Gent te verhuizen. "De passie voor auto’s lee in België, en het is geweldig om te zien dat autofans graag terugkomen naar Gent in 2025," aldus Van den Broek.

Stand Circuit Zolder & partners op de Brussels Auto Show
Stand Circuit Zolder & partners op de Brussels Auto Show
De 2e editie van BAS vindt plaats van 7 tot en met 9 maart 2025, tijdens de Belgische voorjaarsvakantie. "We zijn dankbaar dat we in januari 2024 ons visitekaartje hebben kunnen afgeven met een succesvolle Brussels Auto Show, die 122.000 enthousiaste bezoekers trok". In Gent is er zelfs meer plaats voor bezoekers, binnen en buiten over de drie dagen van de Autoshow. "We laten per dag minder bezoekers toe om de drukte te beheersen, met maximaal 30.000 per dag," vervolgt Van den Broek.

Alain D’Haese, COO van Flanders Expo, voegt toe: "We zijn verheugd om de Belgium Auto Show in 2025 te verwelkomen in Flanders Expo. Dit evenement belooft een spannende en vernieuwende autobeleving naar Gent te brengen, met unieke onderdelen zoals de Ac on Arena en uitgebreide binnen- en buitenruimtes. We kijken ernaar uit om autoliefhebbers en industrie-experts te ontvangen op wat ongetwijfeld een gedenkwaardig evenement zal worden." 

Persbericht 402 Automotive Events



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Autosalon op donderdag 8 augustus 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons