van der Horst

24H Zolder: Tom Boonen bij Rush - Raf Van Belle bij NGT

Jacques Heynen en Tom Boonen
Jacques Heynen en Tom Boonen
Over twee weken staat de traditionele parade gepland van de deelnemers aan de 24 Hours of Zolder. De karavaan aan Belcar-auto's trekt - ondertussen traditiegetrouw - van het circuit naar het Heldenplein in Heusden-Zolder. We bevinden ons dus stilaan in de laatste rechte lijn naar het Belcar-hoogtepunt van het seizoen en dus vallen er links en rechts ook bijkomende rijdersnamen te noteren.
Rush Drivers Collective by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Rush Drivers Collective by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Dat Rush Drivers Collective terug van weggeweest is, kon u een tweetal weken geleden reeds in primeur lezen op Autosport.be. Het Limburgse team keert terug naar de Belcar met een Porsche 911 GT3 Cup type 992 en kondigde vandaag aan dat het de koninginnenwedstrijd uit het Belcar Endurance Championship met vijf rijders zal afwerken. De vijfde naam op het rijdersblad is niemand minder dan Tom Boonen, vorig jaar bij de Zolderse etmaalrace nog zevende algemeen en eerste bij de toerismewagens. Boonen is beslist geen onbekende voor Rush Drivers Collective en flankeert ditmaal op de Porsche - die gerund wordt door uittredend kampioen NGT Racing - Toon Hungenaert, Fred Bouvy, Gilles Verleyen en Simon Tourneur. 

Raf Van Belle
Raf Van Belle
Nog bij NGT vond ook Raf Van Belle onderdak, zij het op de bolide die uitkomt in GTB. Ook met die wagen heeft het team van Marc Maton wat te verdedigen want de Porsche Cayman (weliswaar de vorige generatie van de wagen, gezien het team 2024 aansneed met de nagelnieuwe Porsche Cayman GT4 RS) won vorig jaar de GTB-klasse. De nieuwste telg uit Weissach blijkt dit seizoen oppermachtig in de kleinste GT-klasse van de Belcar, die weliswaar wat aan bloedarmoede lijdt. Bij de 24 Hours of Zolder mag Van Belle, met teamcollega's Arthur Peters, Kenny Herremans en Tim Jacobs, zich in elk geval aan meer concurrentie verwachten, gezien de comeback van zowel Hamofa Motorsport als Dirkx Motorsport. Leuk detail: Raf Van Belle moest vorig jaar voor de klassewinst enkel de duimen leggen voor... de Cayman van NGT. Van Belle deelt echter wel één element van Tom Boonen, want één jaartje voor de toerismezege van de Kempenaar, deed Van Belle hem dat voor, op bovendien een indentieke bolide: de BMW M2 CS Racing.

Foto's: Georges De Coster & Rush Drivers Collective



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 7 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons