van der Horst

24H Zolder: Tim Jacobs vervoegt Tip Top by NGT

Pieter Denys en Tim Jacobs
Pieter Denys en Tim Jacobs
Met het naderen van de 24 Hours of Zolder, worden er steeds meer deelnemers bekendgemaakt. In de GTB-klasse steekt dit jaar de Tip Top by NGT Porsche Cayman er met kop en schouders bovenuit, mede dankzij rijders Arthur Peters en Kenny Herremans. Voor deze editie van de etmaalrace rekent het sterke duo al zeker op een oud-winnaar in deze klasse, Tim Jacobs om het team te versterken. De opdracht is simpel: hun titel verdedigen na winst vorig jaar!
Xwift Racing Events - Ligier JS2 R
Xwift Racing Events - Ligier JS2 R
Jacobs mag dan al wel een klasse-overwinning hebben, dit is nog maar zijn derde deelname aan de Limburgse etmaalrace. In 2022 kende hij een droomdebuut met de Ligier JS2 R van Xwift Racing Events, waar zij vanaf zondagochtend de leiding namen en zo richting klassewinst reden. Vorig jaar mocht de man uit Keerbergen proeven van de Toyota GR Supra GT4 van hetzelfde team, maar dat verliep minder voorspoedig. De wagen ging net voor middernacht over de kop op de Sacramentsheuvel, wat het einde van hun race betekende. Dit jaar stapt hij in bij het team dat tot nog toe ijzersterk onderweg is in de Belcar Series, Tip Top by NGT en jij ziet de samenwerking met Peters en Herremans helemaal zitten.

Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT Racing - Porsche Cayman GT4 RS
Jacobs: "Ik ben hypergemotiveerd om voor de klassewinst te gaan. Net zoals Kenny vorig jaar heb ik bij mijn debuut in 2022 de GTB-klasse in de 24 uur gewonnen. In 2023 moesten we helaas opgeven door een spijtig ongeval met de Supra, maar dit jaar ga ik weer vol voor de winst in een nieuw team en met een ijzersterke line-up waar ik ook hoop veel nieuwe dingen van op te steken." Ondertussen zwelt de concurrentie in de klasse ook aan met onder meer Hamofa Motorsport, die graag revanche wil nemen voor vorig jaar. Het belooft dus zeer interessant te worden in de GTB-klasse eind augustus op Circuit Zolder.

Foto's: Thomas Smets - Georges de Coster - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Series op dinsdag 6 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons