van der Horst

24H Zolder: Dirkx Motorsport ruilt Mercedes voor Porsche Cayman

Porsche 718 Cayman GT4 MR
Porsche 718 Cayman GT4 MR
Dirkx Motorsport is vastberaden om bij de 24 Hours of Zolder terug te slaan na de pech van vorig jaar. Deze week sloeg het noodlot echter toe bij een testsessie ter voorbereiding van de Limburgse etmaalrace. De Mercedes-AMG GT4 raakte beschadigd en geraakt niet tijdig klaar voor de belangrijkste race van het seizoen. Bijgevolg zochten - en vonden - de troepen van Daan Dirkx een alternatief in de vorm van een Porsche Cayman GT4, die eveneens uitkomt in de GTB-klasse.
"Sommige dingen heb je niet in de hand", zucht team manager Dimitri Gorissen. "We krijgen de Mercedes niet meer hersteld voor de start van de eerste training en dus veranderen we het geweer van schouder. We vonden een Porsche 718 Cayman GT4 MR bij Roos Motorsport en met die wagen zullen we deelnemen aan de 24 Hours of Zolder. De bolide zal in onze gekende groene bestickering starten en ook de reeds aangekondigde rijders tekenen present. We hopen dat we deze editie van pech gespaard blijven en kunnen strijden voor het podium."



Foto: Manthey Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 9 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons