van der Horst

24H Zolder: Hamofa Motorsport opnieuw met familie Verhoeven en Cédric Wauters

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Never change a winning team en het is volgens die filosofie dat Hamofa Motorsport ook in 2024 aan de start verschijnt van de 24 Hours of Zolder. Bij de vorige editie vervoegde Cédric Wauters Rob, Kris en Mark Verhoeven en dat kwartet viel toen op. Na puike prestaties bij de trainingen, loodste Wauters de BMW M4 GT4 van het team naar de pole in de GTB-klasse. Ook bij de eigenlijke etmaalrace bleek de wagen ongenaakbaar in het eerste wedstrijddeel, tot problemen de kop op staken en de Limburgse formatie vrede moest nemen met de vierde plaats. Reden genoeg dus voor revanche in 2024!
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport bewees vorig jaar de snelheid in huis te hebben om de concurrentie in de GTB-klasse te overvleugelen. Daarom vertrouwt het team dit jaar op dezelfde ingrediënten als vorig jaar: de BMW M4 GT4 die uitkomt in de GTB-klasse, gekoppeld aan de Verhoeven-Brothers en Cédric Wauters, in 2022 nog auteur van de algemene pole.

Hamofa Motorsport & VDW Motorsport - BMW M4 GT4 & BMW E46
Hamofa Motorsport & VDW Motorsport - BMW M4 GT4 & BMW E46
Er is echter wel een verschil met 2023, want vorig jaar verdedigde het team een tweede plaats in het algemene Belcar-klassement, terwijl de 24 Hours of Zolder dit jaar slechts de eerste Belcar-afspraak wordt voor Hamofa Motorsport, dat zich in 2024 toelegt op Creventic's 24H Series. Kan Hamofa Motorsport zich bij zijn comeback opnieuw in de kijker rijden in de klasse die tot dusver gedomineerd wordt door de Porsche van Arthur Peters en Kenny Herremans?

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 4 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons