van der Horst

24H Zolder: D’Ieteren Luxury Performance wint de 24 Hours of Zolder 2024

D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing piloten op het podium
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing piloten op het podium
Met een Porsche 992 GT3 Cup ingezet door het team NGT Racing van Marc Maton en Lionel Hansen, en samen met een prachtig kwintet van rijders bestaande uit Benjamin Paque, Kobe Pauwels, Bertrand Baguette, Glenn Van Parijs en Robin Knutsson, wist D’Ieteren Luxury Performance alle valstrikken ontwijken van deze 46e editie van de 24 Hours of Zolder. Ze waren permanent aanwezig binnen het trio aan de kop, vooraleer definitief het gat te slaan op twee uren voor de finish en naar de overwinning te rijden!
  • De Swert Opticiens
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Voor de Porsche #15 in de kleuren van D’Ieteren Luxury Performance was er op het moment dat de start werd gegeven van deze 24 Hours of Zolder maar één enkele doelstelling: de zege behalen! En net als het voorgaande jaar leverde de bolide van NGT Racing perfect werk door het algemene klassement te winnen. Sterker nog: ze deden dat met vier ronden voorsprong op een andere bolide van hetzelfde Duitse merk…
 
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Er werd niets aan het toeval overgelaten bij de voorbereiding op deze wedstrijd”, zeggen Marc Maton, Team Principal, en Lionel Hansen, Team Manager, bijna in koor. “We hadden voor de rijders een werkschema opgesteld dat ze bijna tot op de letter na gerespecteerd hebben, zonder de minste fout te maken. Deze editie 2024 was zeker een ‘grand cru’, met stevige concurrentie, maar ook met de regen die zaterdagavond op het toneel verscheen. Het was vooral zaak van kalm te blijven, zich erdoor te slaan, en niet af te wijken van onze manier van werken...”
 
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Met de dichtste concurrenten die er niet voor terug deinsden de rondetijden stevig aan te scherpen  toen de strijd om de leiding volop werd gevoerd, was het ook zaak om zeker niet de eigenheid van deze 24 Hours of Zolder uit het oog te verliezen. “We waren zeer verbaasd over het tempo dat onze gevaarlijkste tegenstanders er op na hielden”, vervolgen Marc Maton en Lionel Hansen. “We weten dat het circuit van Zolder zeer veeleisend is, met name voor de remmen. Het is trouwens geen toeval dat deze 24 Uur een van de moeilijkste wedstrijden is om als team te beheren. We hadden voorzien om de remschijven te vervangen, en niet enkel de remblokken, om alle problemen te vermijden. Onze concurrenten kozen een andere manier van werken, die iets gewaagder was, en die achteraf weinig vruchtbaar bleek. Als gevolg van hun problemen met de remschijven, hebben we zelfs op een uur voor de finish beslist om volledig op veilig te spelen, en werden ze nogmaals vervangen. En dat was een goede beslissing...”
 
Zege voor D’Ieteren Luxury Performance  by NGT Racing
Zege voor D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing
Het is met een voorsprong van vier ronden dat D’Ieteren Luxury Performance de finishvlag in ontvangst nam. De lokale held, Glenn Van Parijs, pakt zijn tweede overwinning in de 24 Hours of Zolder, terwijl het voor Bertrand Baguette, Benjamin Paque, Kobe Pauwels en Robin Knutsson, een eerste is. “Petje af voor al onze rijders die de job tot een goed einde brachten”, besluit het duo dat het team leidt. “De strategie werd aangepast aan het potentieel en de ervaring van ieder van hen, en op het einde bracht dat op. Glenn en Bertrand konden hun ervaring laten spreken en verenigden het team. Vanop de pitmuur hen onder volle beheersing de opeenvolgende stints zien afwerken, was gelukzalig. En onze drie rijders uit de Porsche Carrera Cup Benelux hebben duidelijk de job gedaan die we hen vroegen. Bravo aan hen, dank aan alle leden van het team, en dan nu… champagne!”
 
Vermelden we nogmaals dat vorig jaar NGT Racing de overwinning al behaalde in de 24 Hours of Zolder, net als in 2008 trouwens. Sommige gewoontes blijven echt wel hangen, en dat is een goede zaak… 

Persbericht D'Ieteren Luxury Performance



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 26 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons