van der Horst

Monza: Onwaarschijnlijke zege voor Gabriel Bortoleto

Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) heeft op ongelofelijke wijze de hoofdrace voor de formule 2 in Monza gewonnen. De Braziliaan nam de start van op de twintigste en laatste plaats maar wist toch de race te winnen na een spectaculaire inhaalrace. Amaury Cordeel (Hitech) kende opnieuw weinig geluk. Na een voorzichtige start waar hij wat plaatsen verloor volgde een pitstop die niet vlot verliep. Daarna werd onze landgenoot nog het slachtoffer van een lekke band die een tweede stop noodzakelijk maakte. Een achttiende plaats van het gevolg.
Podium hoofdrace Monza
Podium hoofdrace Monza
Bortoleto kende ook wel wat geluk. Hij won al heel wat plaatsen in het begin van de race en kwam vervolgens vooraan post vatten door het uitstellen van zijn pitstop. Wanneer dan de safety car naar buiten kwam na een incident tussen Ritomo Miyata (Rodin Motorsport) en Dennis Hauger (MP Motorsport) kon Bortoleto zijn pitstop uitvoeren terwijl zijn tegenstanders opgehouden werden achter de safety car. De Braziliaan behield alzo de leiding na zijn bandenwissel en kwam als eerste over de streep met 10 seconden voorsprong op Zane Maloney (Rodin Motorsport). Richard Verschoor (Trident) legde beslag op de laatste podiumplaats.

Isack Hadjar - Campos
Isack Hadjar - Campos
Kimi Antonelli (Prema) pakte de vierde plaats en Joshua Dürksen (AIX Racing) sloot de top vijf af. Punten waren er nog voor Victor Martins (ART GP), Oliver Bearman (Prema), Rafael Villagómez (Van Amersfoort Racing), Jak Crawford (DAMS) en Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing). Isack Hadjar (Campos) eindigde net buiten de top tien en pakt dit weekend geen punten en ziet in het kampioenschap Bortoleto naderen tot op 10,5 punten.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons