van der Horst

24H Zolder: Porsche op zoek naar een twintigste zege

Vol startveld voor de 24H Zolder 2024
Vol startveld voor de 24H Zolder 2024
De negentiende zege in de 24 Hours of Zolder staat sinds augustus 2023 op de teller van Porsche en in deze 46ste editie van de wedstrijd in Limburg, kan de twintigste een feit worden. Niet minder dan negen Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en drie Porsche Cayman GT4 vertegenwoordigen niet alleen de teams in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Deze teams gaan ook op zoek naar succes in het algemene klassement van de race en naar de zege in de klasse GTB. Afspraak zondag om 16u00 voor het verdict in wat een zeer mooie en open race belooft te worden.
De Porsche Endurance Trophy Benelux maakt integraal deel uit van het Belgische uithoudingskampioenschap of Belcar Endurance Championship en dus vormt de 24 Hours of Zolder ook de hoofdmoot van het kampioenschap. Voor de 46ste maal al gaan mens en machine de uitdaging van een uithoudingsrace op het Limburgse asfalt aan, een wedstrijd die misschien wel tot de zwaarste ter wereld behoort. Met negentien overwinningen voert Porsche de eeuwige ranglijst aan en het is dan ook geen toeval dat heel wat teams een beroep op het Duitse merk doen om te trachten hun naam op het palmares van de race in te schrijven. Snelheid en betrouwbaarheid zitten immers diep in het DNA van Porsche ingebed. 
 
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Met drie identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – is RedAnt Racing het best vertegenwoordigde team in de klasse GTA. De drie kwartetten aan boord van de snelle Duitse GT’s mogen allemaal het podium ambiëren, met uiteraard de #38 van Laurens Vanthoor, Ayhancan Güven en vader en zoon Van Rompuy als één der topfavorieten. Ook de #93 en de #94 van RedAnt Racing behoren tot het kransje favorieten met de broers Ayrton en Yannick Redant in de #93, samen met het jonge talent Kobe De Breucker en viervoudig winnaar Kenneth Heyer. In de #94 zien we Michael Cool, Michiel Haverans, Koen De Wit en Brent Verheyen.

Rush Drivers Collective by NGT Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Rush Drivers Collective by NGT Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Maar wat gezegd van de #15 van D’Ieteren Luxury Performance? De 38-jarige Bertrand Baguette heeft een palmares om u tegen te zeggen en doet het met vier bloedsnelle en jonge teamgenoten, met name Glenn Van Parijs, Kobe Pauwels, Benjamin Paque en Robin Knutsson. Uiteraard gaat NGT schuil achter deze wagen en het Vlaams-Brabantse team zorgt ook voor de #28, de Rush Drivers Collective Porsche. Tom Boonen, Toon Hungenaert, Fred Bouvy, Gilles Verleyen en Simon Tourneur wisselen elkaar in deze bolide af.
 
Filip Teunkens - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
Filip Teunkens - Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing kent een boerenjaar, met zeges in diverse nationale en internationale competities, en wil die lijn tijdens de 24 Hours of Zolder doortrekken. Zij rekenen op twee crews, met in de #56 de poleman van vorig jaar Xavier Maassen, naast de huidige leider in de Porsche Carrera Cup Benelux, Dirk Schouten, samen met Lars Zaenen, uittredend winnaar Nicolas Saelens en Florian Lattore. In de #56 zitten vijf snelle gentlemen drivers met Filip Teunkens, Jan Ooms, Glenn Paenen, Vlad Radunacu en Nicolas Vandierendonck.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Viermaal won Belgium Racing Team al de 24 Hours of Zolder en heel Lommel en omstreken weet dat een vijfde zege hoog op het verlanglijstje van de familie Derdaele staat. De leiders in de Porsche Endurance Trophy en het Belcar Endurance Championship, Dylan Derdaele en Jan Lauryssen – al goed voor twee zeges dit jaar – rekenen op Lars Kern, Sacha Norden en Sven Van Laere om die vijfde zege mee naar Lommel te nemen.
 
Last but not least is er Speedlover, met onder meer Rik Renmans, Wim Meulders en Olivier Dons, dat beter zal willen doen dan de vijfde plek van afgelopen jaar.

Op zoek naar een tweede zege in GTB
 
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Ook in de klasse GTB is Porsche goed vertegenwoordigd, met diverse uitvoeringen van de Porsche Cayman GT4. De leiders in de GTB-klasse, met een drie op drie in de races voor de 24 Hours of Zolder, is de #63 Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS van de vaste rijders Arthur Peters en Kenny Herremans, die het gezelschap krijgen van ex-winnaar (2018, met Porsche), Niels Lagrange, Raf Van Belle, Gunther Van Den Bergh en Tim Jacobs. Het zestal heeft ook ambitie richting een sterke uitslag algemeen. In dezelfde kleuren zien we ook de Cayman GT4 Clubsport van Benjamin De Cock, Pieter Van Hoecke, Koen De Mulder, Damien Haeltem en Tom Boeven, terwijl DIRKX Motorsport rekent op Daan Dirkx, Jarne Geussens, René de Koninck, Cédric Baeten en Marnik Battryn in de Porsche Cayman GT4.

De 46ste editie van de 24 Hours of Zolder start op woensdag om 15u30 met een parade van de paddock naar het Heldenplein in Heusden-Zolder, terwijl op donderdag tussen 9u15 en 23u50 de verschillende oefenritten en kwalificatiesessies afgewerkt worden, met als hoogtepunt de Superpole om 19u40. De start van de wedstrijd zelf is dan voor zaterdag om 16u00, met de finish uiteraard 24 uur later.    

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 20 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons