van der Horst

Isotta Fraschini trekt zich per direct terug uit het FIA WEC

Isotta Fraschini - Isotta Fraschini Tipo 6-C
Isotta Fraschini - Isotta Fraschini Tipo 6-C
Vandaag heeft Isotta Fraschini officieel bevestigd dat het zich terugtrekt uit het FIA World Endurance Championship. Het Italiaanse boutiquemerk zou volgende week deelnemen aan de Lone Star Le Mans in Austin, maar heeft nu besloten om zowel deze race als de resterende manches in Fuji en Bahrein over te slaan. In een officieel persbericht liet de constructeur weten zijn motorsportactiviteiten te heroverwegen en zich meer te richten op andere weg- en race-initiatieven. Dit brengt ook onzekerheid met zich mee over de toekomst van het merk in de competitie voor 2025.
Isotta Fraschini - Isotta Fraschini Tipo 6-C
Isotta Fraschini - Isotta Fraschini Tipo 6-C
Het debuut van Isotta Fraschini in het FIA WEC was verre van vlekkeloos. In de vijf races waaraan het merk deelnam, was een veertiende plaats tijdens de 24 uur van Le Mans hun beste resultaat en wist het team slechts één punt te verzamelen in het constructeurskampioenschap. Nu, slechts een week voor de Lone Star Le Mans, heeft Isotta Fraschini besloten de stekker uit het WEC avontuur te trekken. Dit besluit kwam op een moment dat de wagen al onderweg was naar Austin.

In een persbericht kondigde het merk ook aan dat de samenwerking met het Duqueine Team, dat dit seizoen voor de ondersteuning zorgde, is beëindigd. Opmerkelijk, aangezien deze samenwerking nog maar begin dit jaar halsoverkop tot stand kwam, nadat het merk oorspronkelijk in zee zou gaan met Vector Sport.

Daarnaast gaf het merk aan dat er herstructureringen plaatsvinden binnen hun motorsportactiviteiten. De focus zou verlegd worden naar andere projecten op het gebied van weg- en raceauto's. Dit roept verdere vragen op over hun aanwezigheid in 2025, waar al twijfels over bestonden omdat het merk volgend seizoen verplicht wordt om met twee wagens deel te nemen en men dus naarstig op zoek moest gaan naar een klantenteam. Michelotto, de bouwer van de Isotta Fraschini, probeerde achter de schermen het programma te redden, maar dit bleek tevergeefs. Hierdoor zullen er tijdens de Lone Star Le Mans in Austin slechts 36 wagens aan de start verschijnen.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 21 augustus 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons